Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikan

2:26img
Katso suorastaan päräyttävä tekniikka videolta!
Julkaistu 23.07.2022 17:33
Toimittajan kuva

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Hiljattain Italiassa vieraillut toimittaja törmäsi matkallaan aivan uudenlaiseen tapaan syödä pizza. MTV Uutiset kävi aitoja napolilaisia pizzoja valmistavassa Via Tribunali -ravintolassa kysymässä ammattilaisen mielipidettä kikkaan.

Napolia sanotaan pizzan alkulähteeksi, ja napolilainen tapa valmistaa pizza onkin valittu Unescon maailmanperintökohteeksi. Etelä-Italian suurimmassa kaupungissa pizzerioita on pilvin pimein, mutta lounaaksikin sopivan leivonnaisen saa napattua kätevästi mukaansa myös kioskilta.

Kioskilta myytävien take away -pizzojen syömiseen napolilaisilla on tarjota omanlaisensa kikka, jonka ansiosta ruoan voi nauttia vilskeen keskellä esimerkiksi kävellessä tai puiston penkillä ilman pöytää. Täytteetkään eivät valu syliin niin todennäköisesti kuin viipale kerralla syödessä.

Samalla niksi takaa, että yhdellä haukkauksella saa suuhunsa hyvän määrän muhkeaa pizzapohjaa sekä herkullisia täytteitä.

– Noutoruoalle se on mielestäni paljon parempi tapa kuin vain syödä pizza laatikosta, Italiasta kotoisin oleva pizzanvalmistaja Ivan Andreata Via Tribunalista sanoo.

Katso suorastaan päräyttävä "pizza portfolio"- eli "pizza wallet" -tekniikka videolta!

Lue myös: Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizza

Lue myös: Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Tuoreimmat aiheesta

Pizza