Hiljattain Italiassa vieraillut toimittaja törmäsi matkallaan aivan uudenlaiseen tapaan syödä pizza. MTV Uutiset kävi aitoja napolilaisia pizzoja valmistavassa Via Tribunali -ravintolassa kysymässä ammattilaisen mielipidettä kikkaan.
Napolia sanotaan pizzan alkulähteeksi, ja napolilainen tapa valmistaa pizza onkin valittu Unescon maailmanperintökohteeksi. Etelä-Italian suurimmassa kaupungissa pizzerioita on pilvin pimein, mutta lounaaksikin sopivan leivonnaisen saa napattua kätevästi mukaansa myös kioskilta.
Kioskilta myytävien take away -pizzojen syömiseen napolilaisilla on tarjota omanlaisensa kikka, jonka ansiosta ruoan voi nauttia vilskeen keskellä esimerkiksi kävellessä tai puiston penkillä ilman pöytää. Täytteetkään eivät valu syliin niin todennäköisesti kuin viipale kerralla syödessä.
Samalla niksi takaa, että yhdellä haukkauksella saa suuhunsa hyvän määrän muhkeaa pizzapohjaa sekä herkullisia täytteitä.
– Noutoruoalle se on mielestäni paljon parempi tapa kuin vain syödä pizza laatikosta, Italiasta kotoisin oleva pizzanvalmistaja Ivan Andreata Via Tribunalista sanoo.
Katso suorastaan päräyttävä "pizza portfolio"- eli "pizza wallet" -tekniikka videolta!