Yli 70 vuotta sitten viimeksi myynnissä ollut tuote tekee paluun – "Vääpeli" Alkon valikoimaan
Sota-ajan juomana tunnettu tähdetön Jaloviina tekee paluun Alkon valikoimaan rajoitetun kertaerän muodossa.
VIDEO: Tältä näyttää Koskenkorvan tehtaalla.
Jaloviina jaetaan eri luokkiin sen mukaan, kuinka suuri osuus juomasta on konjakkia. Moni tuntee yhden-, kahden- ja kolmen tähden Jaloviinan, mutta oletko koskaan kuullut tähdettömästä juomasta?
Tähdettömässä Jaloviinassa konjakkia on lisätty vain väriksi, eli käytännössä kyseinen juoma on viinaa, johon on lisätty aavistus konjakkia. Tätä tuotetta on viimeksi ollut myynnissä yli 70 vuotta sitten vuonna 1947, jolloin sota ja sen jälkeinen pula-aika vaikuttivat konjakin saatavuuteen.
Nyt tämä kansan suussa ”Vääpeliksi” kutsuttu juoma on tekemässä paluuta Alkon valikoimaan Altian ja Rajamäen tehtaan 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Alkoholihistorian yksi vanhimmista tuotteista
Rajoitettu kertaerä tähdetöntä Jaloviinaa tulee Alkon tilausvalikoimaan, ja sitä on saatavilla Alkoista käytännössä tästä päivästä lähtien.
– Rajamäellä aina valmistettu Jaloviina oli itseoikeutettu valinta juhlavuoden tuotteeksi, koska se on Suomen alkoholihistorian yksi vanhimmista tuotteista ja ollut markkinoilla yhtäjaksoisesti vuodesta 1932, eli heti kieltolain päättymisen jälkeen, Altian PR & Communications Manager Sari Salmela kertoo.
– Juomassa käytettävä viljaviina tulee Koskenkorvalta, ja konjakki puolestaan meidän omalta tuotantolaitokselta Cognacista.
Pitkän historiansa lisäksi Jaloviina on siitä merkittävä tuote, että se kuuluu niiden harvojen alkoholijuomien joukkoon, joita Suomen valtio on tarjonnut ilmaiseksi kansalaisilleen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka