Jääkahvi ja jäinen café au lait
Kylmä kahvijuoma paitsi kaunistaa, myös maistuu ja virkistää kesäkuumalla. Maitokahviinkin saa saman säväyksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 annos
Jääkahvi
- 2 dl valmista, vahvaa kahvia jäähdytettynä
- jääpaloja
- (mahdollisesti sokeria)
Jäinen café au lait
- 1 1/2 dl valmista, vahvaa
- (tummapaahtoista) kahvia jäähdytettynä
- 1/2 dl maitoa
- jääpaloja
- (mahdollisesti sokeria)
Valmistusohje
1. Laita murskattua jäätä viilennetyn lasin pohjalle.
2. Kaada päälle kylmä kahvi. Jos teet maitokahvia, kaada maito kahvin kanssa. Tarjoile heti.
Vinkki: Jos käytät kahvissasi sokeria, sulata haluamasi määrä kahviin, kun se on vielä kuumaa. Jääkahvista saa myös ihanan kesädrinkin lorauttamalla sekaan 2-4 cl mieliviinaasi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa