Jääkahvi ja jäinen café au lait

Kylmä kahvijuoma paitsi kaunistaa, myös maistuu ja virkistää kesäkuumalla. Maitokahviinkin saa saman säväyksen.

Ainekset

  • 1 annos

Jääkahvi

  • 2 dl valmista, vahvaa kahvia jäähdytettynä
  • jääpaloja
  • (mahdollisesti sokeria)

Jäinen café au lait

  • 1 1/2 dl valmista, vahvaa
  • (tummapaahtoista) kahvia jäähdytettynä
  • 1/2 dl maitoa
  • jääpaloja
  • (mahdollisesti sokeria)

Valmistusohje

1. Laita murskattua jäätä viilennetyn lasin pohjalle.

2. Kaada päälle kylmä kahvi. Jos teet maitokahvia, kaada maito kahvin kanssa. Tarjoile heti.

Vinkki: Jos käytät kahvissasi sokeria, sulata haluamasi määrä kahviin, kun se on vielä kuumaa. Jääkahvista saa myös ihanan kesädrinkin lorauttamalla sekaan 2-4 cl mieliviinaasi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!