Altian baarimestari Mikael Karttunen näyttää kuinka aito White Russian, eli suomalaisten rakastama valkovenäläinen valmistuu 4:34

Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotona

Baarimestari Mikael Karttusen ohjeella teet aidon white russianin eli valkovenäläisen kotona.

Ainesosat

  • 3 cl Vodka
  • 3 cl kahvilikööriä
  • n. ½ dl Täysmaitoa / Barista -kaurajuoma

Valmistusohje

White Russian valmistuu näin:

Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
Koriste: -

Valmistusohje: Täytä lasi jäillä, mittaa alkoholit jäiden päälle ja kaada maito/kerma/ kaurajuoma lasiin varovasti lusikan kautta. Älä sekoita.

Näin teet kahvilikööriä itse:

- Kaada pullo (70 cl) vodkaa (40 %) ja saman verran vettä johonkin kannelliseen astiaan.
- Kun keität kahvia, älä heitä kahvinpuruja biojätteeseen, vaan laita ne em. astiaan ja kansi kiinni. Laita samaan astiaan 3-5 pannullisen purut.
- Suositellaan käytettäväksi kestosuodatinta. Näin keität kahvisi kestävämmin, saat parempaa kahvia ja parempaa likööriä. Espressopuruilla lopputulos on kaikkein paras.
- Anna uuttua yön yli, suodata kestosuodattimen läpi 3 kertaa ja lisää 1,4 litraa kohden n. 3 dl sokeria. Voit muunnella sokeripitoisuutta makusi mukaan, mutta oman kokemukseni perusteella kahvilikööri tarvitsee vähintään 200 g sokeria / litra. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.