Baarimestari Mikael Karttusen ohjeella teet aidon white russianin eli valkovenäläisen kotona.
Ainesosat
- 3 cl Vodka
- 3 cl kahvilikööriä
- n. ½ dl Täysmaitoa / Barista -kaurajuoma
Valmistusohje
White Russian valmistuu näin:
Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
Koriste: -
Valmistusohje: Täytä lasi jäillä, mittaa alkoholit jäiden päälle ja kaada maito/kerma/ kaurajuoma lasiin varovasti lusikan kautta. Älä sekoita.
Näin teet kahvilikööriä itse:
- Kaada pullo (70 cl) vodkaa (40 %) ja saman verran vettä johonkin kannelliseen astiaan.
- Kun keität kahvia, älä heitä kahvinpuruja biojätteeseen, vaan laita ne em. astiaan ja kansi kiinni. Laita samaan astiaan 3-5 pannullisen purut.
- Suositellaan käytettäväksi kestosuodatinta. Näin keität kahvisi kestävämmin, saat parempaa kahvia ja parempaa likööriä. Espressopuruilla lopputulos on kaikkein paras.
- Anna uuttua yön yli, suodata kestosuodattimen läpi 3 kertaa ja lisää 1,4 litraa kohden n. 3 dl sokeria. Voit muunnella sokeripitoisuutta makusi mukaan, mutta oman kokemukseni perusteella kahvilikööri tarvitsee vähintään 200 g sokeria / litra.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku