Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps4_beautyshots2_krista_004
Julkaistu 24.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden neljännessä jaksossa leivottiin brittien klassikkotuotteita.

Voitaikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 270 g pehmeä voita
  • 1 ¾ dl kylmää vettä

Kana-pekoni-herkkusieni-täyte

  • 400 g broilerisuikaleita
  • 150 g herkkusieniä
  • 170 g pekonia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1,5 rkl ranskankermaa
  • 1 kpl kanaliemikuutio
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus muskottia (jauhettu mauste)
  • ripaus timjamia, kuivattu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 kpl kevätsipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl mozzarellajuustoraastetta

Voiteluun

  • 1 kpl kananmuna
  • Taikinan reunojen kiinnitykseen
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

POHJA: Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää 170g voita ja nypi jauhojen kanssa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja kääri taikinat kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Kauli toinen taikina 1cm paksuiseksi pyöreän muotoiseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä sopivaksi 24cm pyöreään irtopohjapiirakkavuokaan. Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla ja laita pohjalle leivinpaperi. Nosta pohjataikina vuokaan, painele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 220 asteessa n. 8min. 

KANSI: Kauli toinen taikina 1cm paksuiseksi levyksi ja höylää juustohöylällä loppu voi ohuiksi siivuiksi taikinalevyn keskelle. Käännä taikinalevyn molemmat sivut voikerroksen päälle ja taita taikinalevy vielä kaksin kerroin. Painele taikinan ylä- ja alareunat kiinni, ettei voi pursua ulos kauliessa. Kauli taas 1cm paksuiseksi suorakaiteeksi. Taittele levy kolmeen osaan, eri suuntaan kuin viimeksi. Toista kauliminen ja taittelu eri suuntiin vielä ainakin kolme kertaa. Nosta taikina kylmään n. 15min ajaksi ennen leipomista. Käytä taikinaa hetki kylmässä kaulintakertojen välissä, jotta voi ei lämpene liikaa. Lopuksi kauli taikina 1cm paksuiseksi levyksi, leikkaa sopivan kokoinen kansi piirakkavuokaan ja tee pienellä veitsellä viillot kanteen. Tee ylijäämä taikinasta muotilla kruunuja piiraan reunoille.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Laita 3dl vettä kiehumaan ja sulata sekaan 1 kanaliemikuutio. Paista broilerisuikaleita voissa n. 3minuutin ajan. Pilko sienet ja hienonna sipuli, lisää pannulle. Lisää pannulle myös jauhot, sekoita. Lisää täytteen sekaan Dijon-sinappi, ranskankerma ja kanaliemi, sekä mausteet (muskotti,
timjami, suola ja pippuri). 

PIIRAKAN TÄYTTÄMINEN, KORISTELU JA PAISTO: Kuumenna uuni 220°C. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle juustoraaste. Voitele esipaistetun pohjan reunat munalla ja aseta piiraan päälle varovasti toinen taikinalevy kanneksi. Painele kansi varovasti pohjan reunoihin kiinni ja laita pienistä taikinapaloista tehdyt lehdet kannen päälle koristeeksi. Voitele kananmunalla. Paista 30min tai kunnes piiras on kauniin kullankeltainen.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo