JUUSTO-KERMAVIILIPOHJA: Yhdistä juustoraaste ja pohjan kuivat aineet. Sekoita kädellä vaivaamalla joukkoon kermaviili ja öljy. Voitele halkaisijaltaan 27 cm kokoinen piirakkavuoka vuokaspraylla. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n.10 min.
TAIKINAKORISTEET: Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kauli valmis taikina ja muotoile siitä koristeeksi suikaleita, lehtiä ja kukkia. Suikaleet kannattaa leikata taikinapyörällä ja lehti- ja kukkakuviot voi tehdä esimerkiksi muottien avulla.
TÄYTE JA TAIKINAKORISTEIDEN LISÄÄMINEN: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit ja kasvikset. Keitä kasviksia kiehuvassa vedessä muutama minuutti, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi pekoni, jos käytät pekonisiivuja. Paista pannulla kanasuikaleet ja pekoniviipaleet ja mausta ne suolalla, pippurilla, juustokuminalla, valkosipulijauheella ja chilijauheella. Yhdistä kanasuikaleet, pekoni ja kasvikset, kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kulhossa ruokakerma ja kananmuna, kaada tasaisesti pohjan päälle. Paista piirakkaa ensin noin 15-20min, sen jälkeen lisää päälle taikinakoristeet. Voitele piirakka kananmunalla ja paista vielä toiset 15–20 minuuttia. Tarvittaessa nosta uunin lämpötilaa.
PORKKANARUUSUT: Viipaloi porkkana hyvin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi raastinraudan tai mandoliinin avulla. Levitä porkkanaviipaleet uunipellille, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, tai kunnes porkkanaviipaleet ovat pehmenneet. Kun viipaleet ovat jäähtyneet hetken, laita noin 10 kpl porkkanaviipaleita peräkkäin tasolle. Rullaa viipaleet varovasti rullaksi. Tarvittaessa voit tukea ruusua hammastikkujen avulla työntämällä muutaman hammastikun viipaleiden läpi. Nosta ruusut koristeeksi piirakan pinnalle (jos olet käyttänyt hammastikkuja, poista ne
ennen piirakan tarjoilua) lisää halutessasi ruusujen viereen koristeeksi basilikaa.