Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.
Pohja
- 70 g pehmeää voita
- 50 g sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 1,25 dl erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 rkl vaniljasokeria
- 0,3 dl kaurahiutaleita
Vuokien voiteluun
- 20 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 kpl kananmunaa
- 200 g sokeria
- 6 kpl passionhedelmän mehua
Koristeet
- 1 kpl tuoretta mangoa
- 2 kpl tuoretta luumua
- 5 dl kuohukermaa
- Keltainen pastaväri
Valmistusohje
POHJA: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon, älä vatkaa vaan sekoita. Jaa taikina 10 pieneen voideltuun muffinssivuokaan ja paista 5 min 175 astetta
PASSION-JUUSTOTÄYTE: Halkaise passionhedelmät, ja purista niistä mehu sekä paseeraa kivet pois siivilän läpi. Sekoita keskenään kaikki aineet. Lisää noin 1 dl massaa/vuoka ja paista kakkuja 160 astetta n. 15 - 20 min. Tarvittaessa peitä vuoat kannella tai foliolla, jos alkaa päällinen tummua.
KASTIKE: Soseuta käyttämättä jättämäsi mango ja tumma luumu. Lisää sokeria maun mukaan.
KORISTELU: Irrota kakut vuoista, käytä pientä veistä tarvittaessa tai ohutta lastaa. Kuori mango, ota huomioon mangossa “kivi” sisällä. Leikkaa ohueksi viipaleeksi ja kierrä kukan muotoon. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja värjää se keltaisella väripastalla. Laita tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele jäähtyneet kakut värjätyllä vatkatulla kermavaahdolla käyttäen tähtityllaa. Asettele luumulohko kauniisti kermavaahtoon nojaten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa