Koko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makea
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Annen elokuva: Titanic.
Murotaikina
- 50 g Valio voita, huoneenlämpöinen
- 20 g sirosokeria
- 15 g kananmunaa
- 60 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 10 g mantelijauhoja
- 20 g perunajauhoja
- 0,25 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl sitruunankuorta
- 0,75 dl Kookoshiutaleita vuoan jauhotukseen
- vuokaspray
- Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja kaulintaan
Juustokakkutäyte
- 10 g Valio tuorejuusto, maustamaton
- 10 g Valio ranskankerma
- 1 tl vaniljasokeri
- 10 g sokeri
- ½ keltuainen
- ½ valkuainen
- 30 g mustikka (pakaste, sulatettu)
Mustikkahillo
- 150 g mustikka, tuore tai pakaste
- 3 rkl vettä
- 1 ½ rkl hillo-marmeladisokeri
- 1 tähtianis
Kiille
- 0, 25 dl vettä
- 1 rkl hyytelösokeri
Koristejää
- 50 g isomaltoosi
- elintarvikevärit sky blue, royal blue
Koristeluun
- 0,5 dl tuoreita metsämustikoita tai pensasmustikoita
- 20 g valkosuklaata
Valmistusohje
VALMISTA MUROTAIKINA: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sitruunankuori. Laita taikina kylmään jähmettymään.
VALMISTA TÄYTE: Vatkaa käsivispilällä tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Lisää sokerit ja keltuainen sekä soseutetut mustikat. Vatkaa valkuainen erillisessä kulhossa kovaksi, kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se sitten varovasti nostellen mustikkamassan sekaan.
Voitele minimuffinivuoan kolot ja jauhota ne kevyesti kookoshiutaleilla. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota levystä stanssilla / sopivan kokoisella lasilla ympyröitä. Nosta taikinapalat vuokaan. Täyte kolot mustikkatäytteellä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes taikinan reunat ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä.
KEITÄ MUSTIKKAHILLO: Jos mustikat ovat kovin vetisiä, siivilöi ylimääräinen neste pois. Laita mustikat, vesi, hillo-marmeladisokeri ja tähtianis kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jätä jäähtymään, poista anis.
VALMISTA JÄÄKORISTEET isomaltoosista. Sulata isomaltoosi pannulla. Kaada sula sokeri leivinpaperin päälle pitkähköksi viivaksi. Lisää massaan heti elintarvikeväriä (royal blue, sky blue) hammastikulla. Lisää muutamaa eri sävyä, jos haluat vaihtelevamman värisen lopputuloksen. Levitä sulaa sokerimassaa haarukalla, tee vetoja viivan poikki, jotta saat aikaan ”tikkuja”.
KORISTELE LEIVOKSET: Nostele leivoksen päälle mustikkahilloa. Murra jääkoristeesta pieniä paloja ja paina ne pystyyn hilloon leivoksen reunaan. Lisää muutama tuore mustikka ja sivele mustikat hyytelökiilteellä. Sulata valkosuklaa ja pursota /valuta lusikalla siitä muutama kevyt viiva leivoksen poikki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa