Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakku

Koko Suomi leipoo -kausi 6 jakso 1 Annen taidonnäytetehtävä
Julkaistu 17.11.2020 14:49

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2 rkl voita vuoan voiteluun
  • 2 rkl korppujauhoja vuokaan

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 300 g sokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 0,5 tl sitruunahappopulveria

Ricottakreemi

  • 300 g ricottajuustoa
  • 3,5 dl kuohukerma
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1,2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Marjatäyte kakun väliin

  • n. 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1,5 dl sokeri
  • mintun lehtiä

Kakun koristelu

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 4 - 5 mintunlehteä
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22cm). Paista kakkupohjaa 160 asteessa alimmalla ritilätasolla 40 min.

MARENKI: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Aloita matalimmalla nopeudella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta siirapiksi 118 -120 asteeseen. Kaada kuuma siirappi tasaisesti valkuaisvaahtoon, samalla säädä yleiskoneen nopeus keskinopeudelle. Kun kaikki siirappi on kaadettu seokseen, lisää sitruunahappo ja nosta koneen nopeus maksiminopeudella. Anna koneen 5 min sekoittaa seosta. Siirrä marenki pursotinpussiin. 

RICOTTAKREEMI: Vaahdota kerma ja puolet sokerista.  Sekoita ricottajuusto, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.  Yhdistä kermavaahtoon varovaisesti.

MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN: Leikkaa 1 litraa mansikoita tasakokoisiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja sokeri. Survo kevyesti, kunnes sokeri on sulanut.

KAKUN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Voitele kakun pohjalle puolet marja täytteestä lisää puolet ricottakreemistä sen päälle. Toistaa samoin seuraavaan kerrokseen. Nosta kolmas kerros kakun päälleen ja kostuta vähäsen mehulla.

KAKUN KORISTELU: Pursota marenkia kakun reunoihin ja päälle peittäen koko kakku marengilla. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintun lehdillä. Pidä kakkua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo