Koko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Pohja
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kpl kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 isoa hapanta omenaa
- 1 dl hillosokeria
- 0,5 dl fariinisokeria
- 3 kanelitankoa
- 0,5 dl vettä
Kuorrutus
- 100 g valkosuklaata
- 100 g maitosuklaata
- 2 tl öljyä
Koristelu
- 5 kpl mansikoita kantoineen
Lisäksi
- vettä, vehnäjauhoja kaulintaan
- kaulin, 2 x pursotuspussi, pyöreä n. 7cm muotti, sauvasekoitin
Valmistusohje
UUNI: 170 astetta.
VALMISTA TÄYTTEEN OMENAHILLO: Poista omenoista siemenkodat ja pilko pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vettä ja omenapalat ja kanelitangot.
Keitä kunnes omenapalat pehmenee.
Lisää sokerit ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia.
Jäähdytä hillo ja jos tarvetta, niin sauvasekoittimella soseeksi.
VALMISTA POHJA: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreät leivospohjat 20 kpl ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista (n.8min.) tai kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.
Paiston aikana tee maitosuklaasta koristenapit leivosten päälle.
LOPUKSI: Laita omenahillo ensimmäisen pohjan päälle, laita toinen leivospohja hillon päälle.
Koristele valmiit leivospohjat sulatetulla valko- ja maitosuklaalla, halkaistulla mansikalla ja suklaanapilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa