Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan resepti

Päivän_kala-16
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kg suutari, perattu, kokonainen
  • 3 sitruunaa
  • 1 pnt persiljaa
  • 1 pnt meiramia
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 6 keskikokoista yleisperunaa
  • n. 20 kpl keltaisia ja punaisia luumutomaatteja
  • 1 terttu terttutomaatteja
  • 2 kpl San Marzano-tomaatteja
  • 8 kpl vihreää parsaa
  • 1 salottisipuli
  • 3 kananmunaa
  • 200 g voita
  • suolaa
  • mietoa oliiviöljyä

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 ⁰ C. Viipaloi kaksi pestyä sitruunaa, murskaa valkosipulinkynnet ja rouhi yrtit. Täytä kalan vatsa näillä. Suolaa kala reilusti päältä ja paista uunissa 40 minuuttia. 

Puolita puolet luumutomaateista ja aseta ne ja terttutomaatit uunipellille. Valuta päälle öljy, lisää suola ja paahda uunissa kalan kanssa n. 30 minuuttia. 

Viipaloi perunat 0,5 * 0,5 cm suikaleiksi ja kuivaa. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä 180 ⁰ C ja friteeraa perunat kolmesti. Valuta välissä talouspaperin päällä. Lisää lopuksi suola. 

Kalttaa San Marzano-tomaatit, puolita, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Puolita loput luumutomaatit, lisää ne ja tomaattikuutiot kulhoon. Lisää tilkka öljyä, mausta suolalla ja sekoita. 

Silppua salottisipuli ja kuullota pannussa öljytilkan kanssa hetki. Leikkaa parsoista kannat ja paista pannulla sipuleiden kanssa välillä käännelle noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi 50 g voita pannuun ja valele parsat. 

Sulata 150 g voita ja jäähdytä niin, että valkoinen hera valuu pohjalle. Sekoita teräskulhossa kolme keltuaista ja kolme ruokalusikallista vettä. Vatkaa vesihauteen yllä, kunnes koostumus kiinteytyy ja pinta hiukan vaahtoaa. Valuta joukkoon kirkastettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten, mausta suolalla ja sitruunamehulla. 

Nosta kala uunista, irrota nahka ja nostele lastalla liha irti rangasta. Nosta lautaselle perunat, parsat, tomaattisalaatti ja kalapalat. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit