MasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 Filee Kultaotsa-ahventa
- 3 dl Vettä (kalaliemi)
- 2 kpl Laakerinlehteä
- 6 kpl Timjaminoksia
- Suolaa
- Kokonaisia valkopippureita
- 4 kpl Jättikatkarapuja
- 6 kpl Sinisimpukoita
- 1 kpl Iso sipuli
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 5 kpl Isoa terttutomaattia
- 1 kpl Fenkolia
- 1 tl Sahramia
- 1 rkl Sokeria
- Voita paahtamiseen
- Öljyä kuullottamiseen
- 1 dl Valkoviiniä (tai pieni loraus valkoviinietikkaa)
- 1 pnt Lehtipersiljaa
- 2 dl Erivärisiä kirsikkatomaatteja
Piparjuurijäätelö
- 150 g Smetanaa
- 2 dl Punaista maitoa
- 2 keltuaista
- 1 rkl Sokeria
- 1 tl Suolaa
Valmistusohje
Kuumenna maito, smetana, sokeri ja suola. Lisää keltuaiset kuumaan nesteeseen ja vatkaa huolellisesti, mutta niin ettei keltuainen muutu kokkeliksi. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja anna ajautua noin 40-45min.
Perkaa ja fileoi kultaotsa-ahven. Laita perkeet, valkopippurit, suolaa, laakerinlehti ja timjaminoksat pieneen määrään vettä kiehumaan. Pilko sipuli, valkosipuli sekä fenkoli ja kuullota ne öljyssä. Lisää valkoviini.
Kalttaa tomaatit, ja poista kovat kannat. Pilko kuoritut tomaatit ja lisää kuullotetun sipulin ja fenkolin kanssa. Siivilöi kalaliemi joukkoon. Mausta sahramilla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kiehua, kunnes sipuli on täysin kypsynyt. Laita sinisimpukat kiehumaan keiton mukaan (koosta riippuen 5-8minuuttia).
Paahda sillä välin kultaotsa-ahvenfileet ja kuoritut jättikatkaravut pannulla. Poista sinisimpukat keitosta ja soseuta keitto tehosekoittimessa. Pilko kirsikkatomaatit pieniksi ja hienonna lehtipersilja.
Laita lautaselle kultaotsa-ahvenfilee, jättikatkarapuja, sinisimpukoita, leikatut kirsikkatomaatit (suolaa sekä sokeria päälle ja tohota tomaattiin väriä). Koristele persiljalla. Tarjoile keitto erikseen pienestä kannusta ja kaada lautaselle juuri ennen syömistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka