PERUNAGRATIINI: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat, ja leikkaa ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Laita perunat heti kylmään suolattuun veteen.
Halkaise valkosipuli poikittain ja sido rosmariinioksat yhdeksi kimpuksi. Lämmitä voi pannulla, lisää valkosipuli, rosmariini ja anna hetken aikaa ruskistua. Kuivaa perunat paperilla, suolaa ja sido perunat paistinarulla keoiksi. Ruskista sivut pannulla, valele voilla ja siirrä pannu uuniin noin puoleksi tunniksi, kunnes perunat ovat kypsiä. Paahda pistaasipähkinöitä hetken pannulla, hienonna ja koristele perunat.
MÄTI-PURJO-FENKOLIKASTIKE: Laita kattilaan öljy ja voi. Leikkaa purjosipuli ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetken. Lisää soijakastike, riisiviinietikka ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä hetken kasaan. Soseuta kastike blenderissa ja siivilöi. Lopuksi lisää mätiä oman maun mukaan ja raasta sitruunankuorta päälle.
SINISIMPUKAT SSAMJANG-KASTIKKEESSA, FRITEERATTU PURJO:
Huuhtele sinisimpukat. Pilko sipulit ja kuori valkosipulit. Kuumenna kasarissa voi, lisää sipuli, valkosipulit, mausteet ja kuullota hetki. Lisää ssamjang tahna sekä valkoviini ja keitä viisi minuuttia kasaan, purista hieman sitruunan mehua antamaan lisää hapokkuutta. Mausta tarvittaessa suolalla tai pippurilla. Lisää joukkoon kerma sekä sinisimpukat, kiehauta, sulje kattila kannella ja siirrä pois liedeltä. Lisää lopussa hienonnettu persilja.
Halkaise purjon valkoinen osa puoliksi. Ota pari siivua kerrallaan, rullaa pieneksi rullaksi ja suikaloi pitkiksi suikaleiksi. Lämmitä öljy 170 asteeseen ja friteeraa purjoja, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeat. Siirrä purjo valumaan talouspaperin päälle, ja mausta suolalla.
Kokoa annos.