Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aasialaiset äyriäispallot ja bataattidippi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on amerikkalais-aasialaista fuusiokeittiötä. Sormiruokaa, joka ei ehkä ole maailman kauneinta, mutta pikkupallerot ovat äärettömän hyviä dipattuina.

Kuudelle

  • 150 g raakoja jättikatkarapuja
  • 100 g hummeria tai taskurapua
  • 150 g kuhafileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 nippu basilikaa
  • 2 ½ rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • suolaa ja pippuria

Bataattidippi

  • 2 bataattia
  • 1 sitruuna
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl ananasmehua

Leivitykseen

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 3 munaa
  • panko-japanilaista korppujauhoa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori jättikatkaravut, poista päät, tee viilto selkään ja ota pois musta suoli. Leikkaa ravut pienemmiksi. Silppua hummerin tai taskuravun liha, kuutioi kalafilee ja säilytä nämä ainekset jääkaapissa; niiden pitää olla jääkylmiä, kun ne miksataan koneella. Kuori ja silppua valkosipuli, halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Silppua basilikanlehdet.

2. Bataattidippi: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista bataatteja uunissa folioon käärittyinä, ja ota uunista, kun ne ovat kauttaaltaan pehmeitä, 25-30 minuuttia. Pese sitruuna ja raasta kuori. Jäähdytä bataatit, kuori ne ja soseuta mikserissä sileäksi. Lisää munankeltuaiset, yksi kerrallaan ja lisää öljy tipoittain. Sekoita koneella, kunnes dippi on sileää ja majoneesimaista. Siirrä dippi kulhoon, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla, pippurilla, ananasmehulla ja sitruunankuorella, sekoita.

3. Sekoita koneella kylmät kala, hummeri tai taskurapu ja jättikatkaravut varovasti inkivääriraasteen, chilin, basilikan ja valkosipulin kanssa. Varo, ettei seos juoksetu. Lisää sweet chili -kastike, limettimehu, kalakastike, pippuri ja suola. Pyöritä taikinasta pieniä palloja.

4. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Laita yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhoa, toiselle korppujauhoa ja kolmanteen vispaa munat. Kääntele pallot ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Keitä öljyssä rapean ruskeiksi ja tarjoa dipin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike