MasterChef VIP: Siikaa Positanon tapaan, skagenröra ja paahdettua lohta – Anna Perhon resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Positanon siika
- noin 200 g Siikafilettä
- 0,5 dl Valkoviinietikkaa
- 1/2 kpl Sitruunanmehua
- 1 dl Oliiviöljyä
- 2 tl Sokeria
- 1/2 ruukkua Lehtipersiljaa
- Valkopippuri
- Suola
Peruna
- 8 kpl Varhaisperunoita
- Suola
Skagenröra
- 150 g Creme fraiche
- 1/2 ruukkua Tillliä
- 1/2 kpl Salottisipulia
- 2 rkl Sitruunanmehua
- 100 g Ravunpyrstöjä
- Suola
Paahdettu lohi
- 1 kpl Lohifile, pieni
- Suola
Seesamimajoneesi
- 150 g Hellmann's majoneesia
- 1 rkl Seesaminsiemenöljy
- 1 tl Seesaminsiemeniä
- 1 tl Soija
Valmistusohje
Valmista siika Positanon tapaan. Laita siikafile, valkoviinietikka ja suola astiaan niin että siikafileet peittyvät etikasta. Anna siian kypsyä noin 45 minuuttia. Valuta ylimääräinen etikka pois. Sekoita loput raaka-aineet blenderissä tasaiseksi makuöljyksi. Mausta raakakypsytetty siika makuöljyllä. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.
Valmista skagenröra. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Mausta suolalla.
Valmista seesamimajoneesi. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Valmista paahdettu lohi. Mausta lohi. Paahda lohta 225 asteissa uunissa noin 10 - 15 minuuttia.
Valmista perunat. Keitä varhaisperunat suolavedessä napakoiksi.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku