Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef VIP: Siikaa Positanon tapaan, skagenröra ja paahdettua lohta – Anna Perhon resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsisu / Mtv3
Julkaistu 04.03.2021 09:07

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Positanon siika

  • noin 200 g Siikafilettä
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • 1/2 kpl Sitruunanmehua
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 2 tl Sokeria
  • 1/2 ruukkua Lehtipersiljaa
  • Valkopippuri
  • Suola

Peruna

  • 8 kpl Varhaisperunoita
  • Suola

Skagenröra

  • 150 g Creme fraiche
  • 1/2 ruukkua Tillliä
  • 1/2 kpl Salottisipulia
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • 100 g Ravunpyrstöjä
  • Suola

Paahdettu lohi

  • 1 kpl Lohifile, pieni
  • Suola

Seesamimajoneesi

  • 150 g Hellmann's majoneesia
  • 1 rkl Seesaminsiemenöljy
  • 1 tl Seesaminsiemeniä
  • 1 tl Soija

Valmistusohje

Valmista siika Positanon tapaan. Laita siikafile, valkoviinietikka ja suola astiaan niin että siikafileet peittyvät etikasta. Anna siian kypsyä noin 45 minuuttia. Valuta ylimääräinen etikka pois. Sekoita loput raaka-aineet blenderissä tasaiseksi makuöljyksi. Mausta raakakypsytetty siika makuöljyllä. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.

Valmista skagenröra. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Mausta suolalla.

Valmista seesamimajoneesi. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Valmista paahdettu lohi. Mausta lohi. Paahda lohta 225 asteissa uunissa noin 10 - 15 minuuttia.

Valmista perunat. Keitä varhaisperunat suolavedessä napakoiksi.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef