MasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Lohi
- 2 kpl Lohifileestä annospala
- 5 oksaa Eri yrttejä
- Suola
Hollandaisekastike
- 3 kpl Kananmunankeltuaista
- 1 rkl Valkoviinietikka
- 50 g Sulatettua voita
- Suola
Kauden vihannekset
- 1 kpl Fenkoli
- 1/4 kpl Varhaiskaali
- 4 kpl Tankoparsaa
- 1 rkl Sitruunanmehua
- 2 rkl Vinaigrettea
- 1 rkl Voita
- Suola
Perunat
- 4 kpl Perunoita
- Vettä
- Suola
Valmistusohje
Valmista lohi. Laita lohifileestä leikatut annospalat vakuumipussiin yrttien ja suolan kanssa. Sulje vakuumipussi ja laita 47 asteiseen sirkulaattoriin noin 45 minuutiksi.
Valmista kauden vihannekset. Kuori parsat ja pilko muut vihannekset haluttuun muotoon. Paista voissa pannulla ja mausta suolalla. Mausta fenkolit ja kaalit sitruunavinaigretella.
Valmista perunat. Keitä pestyt kokonaiset perunat suolavedessä kypsiksi. Pilko haluttuun muotoon ennen tarjoilua.
Valmista hollandaisekastike. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita etikan kanssa. Lämmitä joko vesihauteessa tai pinnoitetussa kasarissa varovasti. Ota kasari pois liedeltä. Lisää keltuaisten joukkoon sulatettuvoi ohuena nauhana ja vispaa samalla kokoajan. Kun hollandaisekastike on muodostunut, mausta se sitruunanmehulla ja suolalla.
Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"