MasterChef VIP: Tuju tortillakeitto – Miska Haakanan resepti

MC2020VIP_EP10_Finaali_Annoskuva_Alkuruoka_Miska_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.

Keitto

  • 1 tlk Säilöttyjä luumutomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 tl Cajunmausteseos
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • 1 tlk Mustapapuja
  • 3 dl Kanalientä
  • 1/2 kpl Chiliä
  • Pippuri
  • Suola

Naudan sisäfile

  • 300 g Naudan sisäfilettä
  • ripaus Chiliflakes
  • 2 rkl Cajunmausteseosta
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Pippuri
  • Suola

Tortilla

  • 1 kpl Tortillalettu
  • 1 dl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista keitto. Pilko kaikki vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita paahtuneet vihannekset kattilaan ja lisää loput raaka-aineet. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

Valmista tortilla. Leikkaa tortillaletuista suikaleita. Frittaa suikaleet 170 asteisessa öljyssä noin 1 - 2 minuuttia. Mausta suolalla.

Valmista naudan sisäfile. Laita sisäfile ja kaikki muut raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 57 asteissa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia. Ota sisäfile pois vakuumista ja paista lihan pinnat öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!