Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti

MC2020VIP_EP03_Annoskuva_Voli_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 16.03.2021 21:54

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaissen liemi

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 2 dl Kalalientä
  • 2 dl Maitoa
  • 1,5 dl Kermaa
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 4 kpl Laakerinlehtiä
  • Pippuri
  • Suola

Kuha

  • 1 kpl Kuhafile
  • 2 rkl Voita
  • Suola
  • Vihannekset
  • 4 kpl Varhaisperunoita
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl Fenkoli

Valmistusohje

Valmista liemi. Hienonna sipulit ja chili. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon valkoviini ja kalaliemi. Keitä lientä hetki kasaan. Lisää mausteet, maito ja kerma. Siivilöi valmis liemi ja laita blenderiin. Aja hienoksi liemeksi.

Valmista vihannekset. Keitä pestyt ja halkaistut perunat suolavedessä napakoiksi. Pilko porkkana ja fenkoli haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuha. Leikkaa file kahtia ja paista voissa pannulla. Mausta suolalla.

Kokoa annos. Asettele vihannekset ympyräksi lautaselle paistetun kuhan ympärille ja annostele lientä erillisestä astiasta. Koristele tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef