MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaissen liemi
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Sipuli
- 1 kpl Chili, punainen
- 2 dl Kalalientä
- 2 dl Maitoa
- 1,5 dl Kermaa
- 1 dl Valkoviiniä
- 4 kpl Laakerinlehtiä
- Pippuri
- Suola
Kuha
- 1 kpl Kuhafile
- 2 rkl Voita
- Suola
- Vihannekset
- 4 kpl Varhaisperunoita
- 1 kpl Porkkana
- 1 kpl Fenkoli
Valmistusohje
Valmista liemi. Hienonna sipulit ja chili. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon valkoviini ja kalaliemi. Keitä lientä hetki kasaan. Lisää mausteet, maito ja kerma. Siivilöi valmis liemi ja laita blenderiin. Aja hienoksi liemeksi.
Valmista vihannekset. Keitä pestyt ja halkaistut perunat suolavedessä napakoiksi. Pilko porkkana ja fenkoli haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista kuha. Leikkaa file kahtia ja paista voissa pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Asettele vihannekset ympyräksi lautaselle paistetun kuhan ympärille ja annostele lientä erillisestä astiasta. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka