Antipasto-kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Jos fiinisti syödään. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen. Muuta ruokaa ei välttämättä tarvita lainkaan eikä kukaan osaa sitä herkkujen keskellä kaivatakaan. Jokainen voi popsia juuri pitämiään ruokia siinä tahdissa kuin paidan napit antavat myöden. Ainesosia on kussakin vähän, joten panosta laatuun.
Kokosin yhteen kasan antipastoksi sopivia pikkuherkkuja, joita voi tarjota yksinään tai täyttää koko ruokapöydän.
VINKKI! Muista myös italialaistyylinen aperitivo ja sen suosikkijuomat.
PS. Muista myös Sivumaku Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
Mozzarellaa paprikan ja chilin kera
Friteeratut salvia-anjovis -”sandwichit” MTV Oy, All rights reserved
Arancini - täytetyt risottopallot MTV Oy, All rights reserved
Herneitä ja parmankinkkua MTV Oy, All rights reserved
Balsamiporkkanat MTV Oy, All rights reserved
Caprese ”burgeri” ja basilikavinegretti MTV Oy, All rights reserved
Tuorejuustolla täytetyt paprikat MTV Oy, All rights reserved
Friteeratut härkäpavun palot MTV Oy, All rights reserved
Frittejä MTV Oy, All rights reserved
Peperonata MTV Oy, All rights reserved
Provencelaiset täytetyt tomaatit MTV Oy, All rights reserved
Munakoisopyörykät MTV Oy, All rights reserved
Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät MTV Oy, All rights reserved
Farinata-kikherneleipä MTV Oy, All rights reserved
Focaccia MTV Oy, All rights reserved