Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

15 antipasto-reseptiä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.09.2013 09:00

Antipasto-kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Jos fiinisti syödään. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen. Muuta ruokaa ei välttämättä tarvita lainkaan eikä kukaan osaa sitä herkkujen keskellä kaivatakaan. Jokainen voi popsia juuri pitämiään ruokia siinä tahdissa kuin paidan napit antavat myöden. Ainesosia on kussakin vähän, joten panosta laatuun.

Kokosin yhteen kasan antipastoksi sopivia pikkuherkkuja, joita voi tarjota yksinään tai täyttää koko ruokapöydän.

VINKKI! Muista myös italialaistyylinen aperitivo ja sen suosikkijuomat.

PS. Muista myös Sivumaku Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Mozzarellaa paprikan ja chilin kera 

Friteeratut salvia-anjovis -”sandwichit” 

Arancini - täytetyt risottopallot 

Herneitä ja parmankinkkua 

Balsamiporkkanat 

Caprese ”burgeri” ja basilikavinegretti 

Tuorejuustolla täytetyt paprikat 

Friteeratut härkäpavun palot 

Frittejä 

Peperonata 

Provencelaiset täytetyt tomaatit 

Munakoisopyörykät 

Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät 

Farinata-kikherneleipä 

Focaccia 

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka