Forbes: Ukrainan "eliittijoukot" jättivät juoksuhaudat tyhjiksi Donetskin rintamalla – rintama romahtamaisillaan

Mitkä ovat Ukrainan sodan asetelmat nyt? 23:35
Asiantuntija kommentoi Ukrainan sodan tilannetta tiistaina MTV Uutisille.

Viime viikonloppuna Ukrainan eliittijoukoksikin kutsuttu 47. prikaati jätti juoksuhaudat tyhjäksi Donetskin rintamalla Otšeretynen kylän läheisyydessä, ja Venäjä melkein onnistui murtautumaan linjan läpi, kertoo Forbes.

47. mekanisoitua prikaatia on talouslehti Forbesin mukaan kutsuttu jopa eliittijoukoksi, sillä heillä kerrotaan olevan parhaat aseet ja koulutukset. Joukkoja on siirrelty tarpeen mukaan sinne, missä on ollut eniten tarvetta. 

Forbesin mukaan joukot eivät ole saaneet lähes vuoteen lomaa, ja sellainen oli juuri viikonloppuna koittamassa.

Suuniteltu tauko oli kuitenkin hyvä hetki venäläisjoukoille Avdiivkan raunioiden ympärillä iskeä, sillä jotain meni pieleen eikä 47. prikaatin tilalle saapunutkaan toista prikaatia, Forbes kertoo.

Venäläisten saavuttua, he löysivät joukkohaudat tyhjinä. Forbesin mukaan venäläisillä olisi ollut tilaisuus edetä paljoltikin, mutta 47. prikaati kääntyikin ja liittyi uudelleen taisteluun.

Lehti kertoo, että Venäjän läpimurto olisi voinut romuttaa koko Ukrainan linjan Avdiivkasta länteen ja pakottaa ukrainalaisia joukkoa ja mahdollisesti myös siviilejä pakenemaan Donetskin alueelta. 

Forbes kuvaileekin Venäjän etenemistä nopeimmaksi kuukausiin ja eteneminen uhkaa lehden mukaan romuttaa Ukrainan puolustuslinjan Avdiivkassa. 

Ukrainalainen analyysiryhmä Deep State totesi lausunnossaan, että "Pandoran laatikko on nyt auki".

Lue myös:

    Uusimmat