Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa

tonnikala-parsapasta-2-220223_Z725066-large
MTV

Tonnikapalapasta on ihana ruoka, joka valmistuu helposti arkisista raaka-aineista. Kaurapasta on mukavan makuinen ja tonnikala maistuu yleensä lapsillekin. Mausteita voit lisätä oman makusi mukaan.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 50min
  • Annosmäärä: 4-6 annosta

Ainekset

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 500 g kaurapastaa
  • n. 400 g parsaa
  • 1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 prk tonnikalapaloja öljyssä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 8 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja kaurapasta. Lisää loppuvaiheessa joukkoon paloitellut parsat ja anna kiehua muutama minuutti, valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipuli. Puolita miniluumutomaatit.
  3. Kuumenna rypsiöljy. Kuullota hetki sipulia ja tomaatteja.
  4. Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat ja kääntele hetki.
  5. Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna.
  6. Sekoita pasta ja parsat joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Mausta suolalla.
  7. Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
  8. Laita ainekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kaada päälle muna-maito. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  9. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.