12 vuoden suomalaisodotus voi pian olla ohi – Esapekka Lapilta paljonpuhuvat sanat: "Eihän siitä pysty tehdä yhtään mitään"

Esapekka Lapilta armoton arvio tallikaverinsa tilanteesta: "Eihän siitä pysty tehdä yhtään mitään" 0:53
Esapekka Lapilta armoton arvio MM-sarjan kärkimiesten tilanteesta: "Eihän siitä pysty tehdä yhtään mitään"

MM-rallikautensa avaavat Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi ovat lähtöpaikkojensa puolesta suurimmat voittajasuosikit viikonloppuna ajettavassa Ruotsin rallissa.

Rovanperä on torstain ja perjantain ajojärjestyksessä seisemäntenä, Lappi kahdeksantena. Uumajan seudulla on satanut viime aikoina runsaasti lunta, joten MM-sarjan kärkimiehet Thierry Neuvillen johdolla ovat olosuhteiden osalta huomattavan heikoilla suomalaiskaksikkoon nähden.

Perjantaina ajetaan seitsemän erikoiskoetta ja 107,90 ek-kilometriä, ja ennusteiden mukaan lunta sataisi läpi päivän.

– Olosuhde perjantaille näytti ainakin nuotin aikaan siltä, että on tosi puhdasta ja ei olisi varmaan ihan hirveän huono olla ensimmäisenäkään, mutta katsotaan nyt, kun on satanut nuotin jälkeen vähän lunta ja huomennakin sataa. Toivottavasti olisi sellainen olosuhde, että siitä hyötyisi, nyt kun on vähän taaempana, Rovanperä pyöritteli rallin alla.

Torstaiaamun testi-ek:lla loppujen loppujen lopuksi koko joukon parasta vauhtia pitänyt Lappi oli kisanomaisessa ensimmäisessä vedossa 2,4 sekuntia hitaampi kuin Rovanperä mutta toisaalta tasan yhtä paljon nopeampi kuin MM-sarjan kolmesta mestariehdokkaasta nopein eli Elfyn Evans. Erot ovat huomattavia siihen nähden, että tesi-ek:lla oli mittaa vain reilut viisi kilometriä.

– Niin kuin shakedownissa nähtiin, siinä oli pari senttiä tuoretta lunta pinnassa. Eihän siitä kärkipaikalta pysty tehdä yhtään mitään. Jos sääennuste pitää huomiselle paikkansa, että vähän tupruttelee, niin kyllähän siinä aika iso hyöty mulle ja Kallelle pitäisi olla.

Lapin sanat tiivistävät hyvin sen, miksi viikonloppuna on erinomaisen hyvät mahdollisuudet jopa MM-sarjan ensimmäiseen suomalaisten kaksoisvoittoon sitten vuoden 2012. Tuolloin Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala veivät kaksi ensimmäistä sijaa juuri Ruotsissa.

Ralli alkaa torstai-iltana Suomen aikaa kello 20.05 ajettavalla erikoiskokeella.

Poikkeuksellisessa tilanteessa oleva Kalle Rovanperä esitti Ruotsin ralliin yhden hartaan toiveen 0:39
Poikkeuksellisessa tilanteessa oleva Kalle Rovanperä esitti Ruotsin ralliin yhden hartaan toiveen

Lue myös:

    Uusimmat