8 aktiivisuusranneketta vertailussa: Katso mikä sopii parhaiten sinulle

Aktiivisuusranneketta ostavalla on runsaasti vaihtoehtoja. Selvitimme, miten rannekkeet eroavat toisistaan ja millaiseen tarpeeseen kukin niistä soveltuu parhaiten.

Aktiivisuusranneke on oikea valinta käyttäjälle, joka on kiinnostunut enimmäkseen oman päivittäisen aktiivisuuden mittaamisesta. Lisäksi useimmat rannekkeet mittaavat myös unen laatua.

Äly- ja urheilukelloista aktiivisuusrannekkeet eroavat siinä, että niissä on vähemmän ominaisuuksia. Älykkäät toiminnot ovat kuitenkin lisääntyneet myös rannekkeissa ja lähes kaikkiin malleihin saa ilmoitukset puheluista ja viesteistä. Aktiivisuusmittareita ei ole kuitenkaan tarkoitettu esimerkiksi juoksureitin suunnitteluun.

Harjoituskumppanina aktiivisuusranneke toimii silloin, jos siinä on oma gps-vastaanotin ja rannesykkeen mittaus. Tällöin ranneke korvaa jopa urheilukellon.

Vertailussamme ovat mukana seuraavat laitteet:

Muotoilu

Muotoilu on monelle tärkeä valintaperuste myös aktiivisuusranneketta ostettaessa. Rannekkeen muotoilullisiin yksityiskohtiin vaikuttaa pitkälti se, onko kyseessä kellomainen vai tavanomainen ranneke, jossa ei ole näyttöä lainkaan tai se on hyvin pieni. Kellomaisista rannekkeista kauneuskilpailun voiton vie Garmin Vívomove, joka on muotoiltu näyttämään perinteiseltä rannekellolta. Jos etsit perinteistä ranneketta, katseet kohdistuvat Fitbitin Charge 2:een, Samsungin Gear Fit 2:een tai uuteen Fitbit Flex 2:een. Näistä jälkimmäinen on joukon pienin ja kevyin ranneke.

Valinta: Fitbit Charge 2, Samsung Gear Fit 2, Fitbit Flex 2

Käyttömukavuus

Käyttömukavuus on pitkälti kiinni siitä, miten ranneke istuu käteen ja tuntuuko laite siltä että sitä haluaa pitää kädessä vuorokauden ympäri, kuten on tarkoitettu. Aktiivisuusrannekkeiden juju on nimenomaan siinä, että niitä käytetään jatkuvasti, myös yöllä, jolloin käyttäjä saa tietoa myös unen laadusta.

Käyttömukavuutta mitattaessa Fitbit Flex 2 nousee omaan sarjaansa. Ranneke on niin kevyt, ettei sitä käytännössä huomaa lainkaan päivittäisissä askareissa. Koska laite on vesitiivis, sitä ei tarvitse ottaa kädestä edes suihkun ajaksi. Jos kaipaat näytöllä varustettua ranneketta, Fitbit Alta, Fitbit Charge 2 tai Samsung Gear Fit 2 ovat hyviä valintoja.

Valinta: Fitbit Flex 2 (ei näyttöä)

Ominaisuudet kuntoilijalle

Vertailumme laitteista rannesykkeen mittaus on Fitbit Blazessa, Fitbit Charge 2:ssa, Garmin Vivoactive HR:ssä, TomTom Touchissa ja Samsung Gear Fit 2:ssa. Sisäänrakennettu gps löytyy vain Garmin Vivoactive HR:stä ja Samsung Gear Fit 2:sta.

Fitbit Blazessa ja Fitbit Charge 2:ssa on niin sanottu yhdistetty gps eli ranneke etsii gps-signaalin kun se on yhteydessä älypuhelimeen. Tällöin puhelin on siis pidettävä mukana juoksu- tai pyörälenkillä. Muissa vertailumme rannekkeissa ei ole lainkaan mahdollisuutta sijainnin paikantamiseen.

Valinta: Garmin Vivoactive HR, Samsung Gear Fit 2

Akun kesto

Akun kesto voi olla pullonkaula myös aktiivisuusrannekkeessa. Eniten akkua syövät rannesykkeen mittaus ja gps-paikannus. Jos laitteessa ei ole näitä toimintoja, akku voi kestää useita viikkoja yhdellä latauksella.

Fitbit Blazen akussa riittää potkua korkeintaan viideksi päiväksi, todennäköisimmin vain neljäksi. Fitbit Altassa, Fitbit Charge 2:ssa ja Fitbit Flex 2:ssa riittää virtaa noin viideksi päiväksi. Garmin Vivoactive HR on liitettävä laturiinsa 7-8 päivän välein, TomTom Touch puolestaan viiden päivän välein. Heikoiten vertailussa pärjää Samsung Gear Fit 2, jonka akussa riittää potkua vain pariksi päiväksi.

Joukosta poikkeaa selvästi kellomainen Garmin Vívomove, jossa riittää virtaa peräti vuodeksi.

Valinta: Garmin Vivomove

Vesitiiviys

Vertailun laitteista kaikki paitsi Fitbit Charge 2, Fitbit Blaze ja Fitbit Alta ovat vesitiiviitä.

Hinta

Fitbit Blaze noin 220 euroa

Fitbit Alta noin 140 euroa

Garmin Vívomove alkaen noin 180 euroa

Fitbit Charge 2 noin 160 euroa

Fitbit Flex 2 noin 80 euroa

Garmin Vivoactive HR noin 290 euroa

TomTom Touch noin 150 euroa

Samsung Gear Fit2 noin 200 euroa

Lue myös:

    Uusimmat