Aleksi Lepän ääni murtui Ylellä – koskettava viesti menehtyneelle isälle

Suomalaisampuja Aleksi Lepän urakka Pariisin olympialaisissa tuli päätökseensä. Hän jäi 50 metrin pienoiskiväärin asentokilpailussa finaalin ulkopuolelle. Viikko on ollut Lepälle poikkeuksellisen raskas, sillä hänen valmentajaisänsä Marko Leppä menehtyi viime perjantaina matkalla Pariisiin. Leppä lausui sydäntäsärkevät kiitokset isälleen Ylen haastattelussa.

Leppä ampui keskiviikon asentokilpailussa kokonaispisteet 586. Hän jäi sijalle 24. Vain kahdeksan parasta jatkaa loppukilpailuun.

– Tänään annoin ihan kaikkeni. Taistelin ihan loppuun saakka. Oltin tosi lähellä, hyvää ammuntaa. Kokonaisuudessaan ihan onnistunut ammunta. Yritin taistella ihan saakka, Leppä kertasi kisaansa Ylen lähetyksessä.

Loppukilpailupaikka jäi lopulta neljän pisteen päähän.

– Vaikka pisteissä on paljon (eroa), niin tekemisen kannalta lähellä, että olisi voinut olla parempikin tulos, Leppä jatkoi.

Leppä joutui kisaamaan Pariisissa poikkeuksellisen tunnemyrskyn keskellä. Suomalaisurheilijan isä ja valmentaja Marko Leppä menehtyi vain pari päivää ennen Lepän sunnuntaista olympiadebyyttiä. Hän omisti aiemmin sunnuntaisen 10 metrin ilmakiväärikilpailun isänsä muistolle.

Keskiviikon päälajiin keskittyminen oli luonnollisesti edelleen haastavaa. 

– Ei tämä mikään helpoin lähtökohta ole lähteä kisaamaan tällä tasolla. Olen ylpeä itsestäni, että pystyin pitämään itseni koossa, Leppä kertasi tunnemaailmaansa.

Marko Leppä toimi urallaan useissa eri tehtävissä ampumaurheilussa. Hänet valittiin muun muassa kahdesti Vuoden valmentajaksi Ampumaurheiluliiton toimesta. Hän toimi myös poikansa valmentajana. 

– Haluaisin vielä kiittää isää kaikista näistä vuosista. Uskon, että isä olisi ollut ylpeä, Leppä päätti haastattelun ääni murtuen.

Lue myös: