Aleksi Lepän isä kuoli matkalla olympialaisiin – urheilija murtui kyyneliin debyyttinsä jälkeen: "Olisin halunnut, että isä olisi näkemässä nämä kisat"

Kivääriampuja Aleksi Leppä kuvasi sunnuntaista olympiadebyyttiään elämänsä vaikeimmaksi kilpailuksi. Leppä, 29, menetti pari päivää ennen kilpailua isänsä Marko Lepän, joka oli tulossa katsomaan poikansa uran ensimmäistä olympiaesiintymistä. Marko Leppä sai perjantaina sairauskohtauksen matkalla Ranskaan.

– On sekavat fiilikset siitä, että olen onnellinen siitä, että olen päässyt edustamaan Suomea ja olen ollut täällä. Olisin halunnut, että isä olisi näkemässä nämä kisat, sillä hän oli tästä (olympiapaikasta) tosi ylpeä, itkuinen Aleksi Leppä kommentoi Ampumaurheiluliiton välittämällä haastattelunauhalla.

Isä vei aikoinaan poikansa kokeilemaan ammuntaa ja oli pojan tärkeä tukija.

– Ilman isää en olisi ikinä päässyt tänne, Aleksi Leppä sanoi ja kiitteli isäänsä vahvasta taustatuesta.

Haminalainen Marko Leppä toimi useissa tehtävissä ampumaurheilun parissa. Hänet valittiin Ampumaurheiluliiton Vuoden valmentajaksi vuosina 2013 ja 2018. Viime vuonna hänet valittiin Kymenlaakson Vuoden valmentajaksi.


Surunauha kisa-asussa

Aleksi Leppä omisti ilmakiväärin karsintakilpailun isälleen. Hän ampui Chateauroux'n ampumakeskuksessa surunauha kädessään ja sijoittui ilmakiväärissä 22:nneksi hyvällä tuloksella 627,8. Kahdeksan parhaan finaali on maanantaina.

– Taistelin tosi paljon keskittymisen kanssa, jotta pystyin tekemään sen, minkä piti. Tämä oli parasta ilmakivääriammuntaa, mitä minulla on ollut täällä tähän mennessä, Leppä kertoi.

Leppä on ensimmäinen suomalainen kivääriampuja olympiakisoissa 12 vuoteen.

– Sanotaan, että tämä tilanne vei piirun verran jännitystä pois tekemisestä. Mutta näillä oli mentävä. Siihen olen tyytyväinen, että ammuin tämän kauden tasolleni, ampuja sanoi.

Hän jatkaa Pariisin kisojen kilpailujaan keskiviikkona päälajissaan pienoiskiväärin 3x20 laukauksen kilpailussa. Olympiapaikkansa Leppä varmisti viime elokuussa MM-kisojen kuudennella sijalla pienoiskiväärissä.

Lue myös:

    Uusimmat