Amanda Kotaja viides sivulajissaan

Ratakelaaja Amanda Kotaja ylsi torstaina Pariisin paralympialaisissa viidenneksi naisten T54-luokan 400 metrillä.

Kotaja sai finaalissa ajan 54,89. Kotaja tuli maaliin kuudentena, mutta sijoitus nousi pykälällä Yhdysvaltain Tatyana McFaddenin hylkäyksen myötä.

Voittoon kelasi Belgian Lea Bayekula ajalla 53,05. Hopea meni Sveitsin Manuela Schärille ja pronssi Kiinan Zhaoqian Zhoulle. Aiemmin torstaina Kotaja oli alkuerien viidenneksi nopein ajalla 54,28.

Keskiviikkona hän kelasi 100 metrin matkalla pronssille. Bayekula kelasi myös satasen ykköseksi. Suomi on kerännyt Pariisin paralympialaisissa toistaiseksi kolme mitalia, jotka ovat kaikki tulleet ratakelauksesta. Leo-Pekka Tähti sekä Kotaja ovat yltäneet pronssille ja Toni Piispanen hopealle.

Berg kymmenes pituushypyssä

Aiemmin torstaina helsinkiläinen Vilma Berg sijoittui kymmenenneksi pituushypyn naisten T38-luokan finaalissa. Berg hyppäsi ensimmäisellään 425. Hänen kaksi seuraavaa yritystään olivat yliastuttuja, joten Berg jäi ulos kolmelta viimeiseltä hyppykierrokselta.

Paralympialaisissa ensimmäistä kertaa kilpailevan Bergin ennätys on 445. Sateessa hypätyn kilpailun voitti Unkarin Luca Ekler tuloksella 556.

Berg ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Tuollaisia hypätään treeneissä. Sade vaikutti hyppyihin, mutta ei säälle voi mitään, hän sanoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Mylly karsiutui pienoiskiväärin finaalista

Jarkko Mylly ampui pienoiskiväärin 50 metrin karsinnassa 619,2 pistettä eikä yltänyt finaaliin. Kauden parhaan tuloksensa ampuneen Myllyn sijoitus oli SH1-luokan R6-sarjassa 13:s, kun loppukilpailuun eteni karsinnan kahdeksan parasta.

Kovatasoisen karsinnan ykkönen oli Espanjan Juan Antonio Saavedra Reinaldo tuloksella 626,9.