Karmaiseva kohtalo – maalisuoralla diskattu mitalisti tilittää: "Haluan kaikkien tietävän"

Paralympialaisissa näkövammaisten naisten maratonin kolmanneksi sunnuntaina juosseen espanjalaisurheilijan mitali vietiin karmaisevan huonon tuurin vuoksi.

Kolmannen sijan saavuttanut Espanjan Elena Congost oli vain 10 metrin päässä maalista reilun 42 kilometrin urakan jälkeen, kun hänen kanssaan juossut opas sai krampin.

Sääntöjen mukaan kilpailijan ja oppaan on oltava kontaktissa toisiinsa narun avulla koko kilpailun ajan. Kun opas kompuroi maalisuoralla, Congost päästi kuitenkin irti narusta silmänräpäyksen ajaksi.

Pronssille juossut Congost hylättiin rikkeen vuoksi.

– Haluan kaikkien tietävän, että minua ei hylätty siksi, että olisin huijannut, vaan siksi, että olen ihminen, jonka vaisto, kun joku kaatuu, on auttaa, Congost avautui Marcalle

Urheilija oli todella murheellinen tuomariston ratkaisun jälkeen.

– Olen murtunut, koska minulla oli mitali. Olen superylpeä kaikesta, mitä olen tehnyt, ja minua moititaan siitä, että päästin narusta irti sekunniksi, hän tilitti.

Kilpailun voittoon juoksi maailmanennätysajalla 2.48,36 Marokon Fatima El Idrissi. Toiseksi sijoittui niin ikään Marokkoa edustava Meryem En-Nourhi. Japanin Misato Michishita nousi Congostin hylkäyksen seurauksena pronssille.