Toni Piispaselle toinen mitali!

Toni Piispanen kelasi T-51 luokan 100 metrillä pronssille Pariisin paralympialaisissa ajalla 21,14.

Piispasen kisa ei sujunut aivan täydellisesti, sillä hän joutui korjaamaan suuntaansa lähtökiihdytyksen aikana. Kisan voitti Kanadan Cody Fournie, 19,63, ja toinen oli Belgian Peter Genyn, 20,47.

T51-luokassa kilpaileva Piispanen otti jo kisojen toisen mitalinsa, kun hän pokkasi hopeaa aikaisemmin 200 metrillä. 

Pronssimitaliin päättynyt 100 metrin kilpailu oli Piispasen viimeinen paralympiatasolla.

Piispanen voitti urallaan kaksi paralympiakultaa (100 metrillä Lontoossa 2012 ja 200 metrillä Tokiossa 2021), kolme muuta paralympiamitalia sekä lukuisia muita arvokisamitaleita. Uran päätös sai miehen tunteikkaaksi.

– Hieno päättää uran viimeinen kilpailu. Pronssi maistuu aivan loistavalta, tänään ei olisi ollut mahdollisuuksia parempaan, erot olivat selvät. Olen kyllä tosi tyytyväinen tähän pronssiin. Mahtava juttu, Piispanen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– Tunteikas hetki. Isot kiitokset kaikille, pitkä matka eikä välttämättä aina helppo kulkea, mutta porukka on ollut mukana ja siitä iso kiitos. Olen tosi iloinen, että olen pystynyt tekemään tämän (uran), mielenkiintoinen matka tämä 15 vuotta. Peiliin uskallan katsoa ja taputtaa itseäni, hienosti on mennyt. Rehellisellä polulla ja urheilun puolesta.

Lisätty Piispasen kommentit klo 22.55.

Lue myös:

    Uusimmat