Kisavirkailija esitti paralympiatähdelle hätkähdyttävän pyynnön – Ukrainaa tukeneet tarrat kiellettiin

H5-luokan maantiekisassa paralympiakultaa voittanut USA:n Oksana Masters joutui peittämään Ukraina-tarransa ennen torstain olympiakisaa.

Masters voitti paralympiakultaa H5-luokan maantiekisassa Pariisissa. Ennen kilpailua ukrainalaissyntyinen Masters joutui ikävän tilanteen keskelle, kun yksi virkailijoista pyysi Mastersia peittämään kypäräänsä liimatut sydämen muotoiset Ukraina-tarrat.

– Se tapahtui juuri lähtöportilla. Siinä tarrassa ei ollut mitään – se oli vain sydämen muotoinen. Ja kyseessä oli vain yksi järjestäjä lähtörampilla, Masters kertoi CNN:lle.

35-vuotias Masters kertoo tapahtuneen antaneen hänelle vain lisämotivaatiota edessä siintänyttä kilpailua ajatellen. Se näytti toimivan, sillä Masters nappasi paralympiakultaa 11 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Kiinan Bianbian Suniin.

– Se todella sytytti minut. Se oli lisää bensaa liekkeihin. Se, että joku pystyi peittämään tarrani, ei tarkoittanut sitä, että liekkini ja tarmoni sammuisi. Se motivoi minua, eikä niinkään turhauttanut, Masters kertoo.

Masters on syntynyt Ukrainassa, mutta hänet adoptoitiin orpokodista Yhdysvaltoihin 7-vuotiaana. Masters olisi halunnut eleellään kunnioittaa juuriaan ja sotaa käyvää synnyinmaataan Ukrainaa.

– Se on haastavaa, koska olen syntynyt Ukrainassa ja olen yhdysvaltalainen urheilija ja edustan maan kansalaisena USA:ta. Halusin starttiviivalla edustaa kaikkia juuriani. Olen etuoikeutettu, että voin kisata täällä Pariisissa. On niin monia urheilijoita ja ukrainalaisia valmentajia, jotka eivät koskaan voi täyttää unelmiaan ja edustaa maataan täällä, Masters perustelee elettään.

Lue myös:

    Uusimmat