Snapchatin omistavan Snap-yhtiön ongelmat jatkuvat. Wall Streetin analyytikko jopa arvioi, että sovelluksen toiminta voisi loppua jo parin vuoden päästä, uutisoivat muun muassa Complex ja CNBC.
Mitä somessa saa sanoa? Katso yllä oleva video!
Snap-yhtiön osake on laskenut tiistaina merkittävästi sen jälkeen, kun MoffettNathansonin analyytikko Michael Nathanson lehtitietojen mukaan sanoi Snapchatin rahojen hupenevan nopeasti.
Snapchatin omistavan Snap-yrityksen osakkeet putosivat reilut neljä prosenttia, yrityksen historian alhaisimmalle tasolle alle seitsemään dollariin.
Nathansonin mukaan Snap tarvitsee "ihmeratkaisun" mahdollisimman nopeasti tai sen tarina voisi loppua vuoteen 2020 mennessä.
Uusi ilme vei käyttäjät
Elokuussa Snapchat ilmoitti ensi kerran sovelluksen historiassa, että sen aktiivinen käyttäjämäärä oli laskenut huhti–kesäkuussa. Sovelluksen ahdingon ajatelleen johtuvan viime vuoden uudelleensuunnittelusta, joka sai paljon kritiikkiä osakseen.
Viime viikolla Snapin toimitusjohtaja Evan Spiegel sanoi työntekijöille suunnatussa sisäisessä muistiossa, että hän haluaisi yrityksen muun muassa muuttuvan tuottoisaksi vuonna 2019 ja julkaisi ongelmissa olevalle yritykselle uudet, strategiset tavoitteet.
Spiegel kirjoitti, että yritys oli mennyt eteenpäin liian nopeasti vuonna 2018 viitaten juuri mielipiteitä jakaneeseen Snapchatin uudistukseen. Toimitusjohtaja nosti esiin myös muita ongelmia.
– Innostuksessamme luoda uutta ja tuoda monia uusia tuotteita maailmaan, olemme menettäneet sen ytimen, joka teki Snapchatista nopeimman tavan kommunikoida, Spiegel kirjoitti.
Analyytikko ei usko tavoitteiden toteutumiseen
Wall Streetin analyytikot eivät kuitenkaan ole vielä vakuuttuneita. Nathansonin mukaan Snapchatin pitäisi kasvaa merkittävästi nopeammin kuin odotetaan ja leikata kuluja aggressiivisesti.
– Vaikka Twitter onnistui samanlaisessa ihmeessä, kutsukaa meitä skeptisiksi, sillä – muistiosta huolimatta – meillä ei ole uskoa Snapin johtajuuteen luotsata näitä pikaisia [muutoksia], Nathason sanoi.
Lähteet: Complex, CNBC, Markets Insider, Bloomberg