Asiantuntija suitsuttaa Nathalie Blomqvistin huimaa kyytiä – muistuttaa vaarallisesta sudenkuopasta

Nathalie Blomqvistin kehitys on ollut tällä kaudella käsittämättömän komeaa. MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija Tommi Evilä huomautta, että lähitulevaisuus on ratkaisevassa roolissa nuoren naisen kehityksen kannalta.

Blomqvist teki Pariisin olympialaisissa historiallisen saavutuksen etenemällä 5000 metrin loppukilpailuun. Blomqvistin 12:s sija on yksi Suomen joukkueen kovimmista saavutuksista tähän asti.

– Tosi fiksu juoksu Blomqvistilta jälleen kerran. Ennakkoluulotonta vahvaa tekemistä, Evilä kehuu.

Blomqvist paineli Rooman EM-kisoissa 5000 metrin Suomen ennätyksen 14.44,72. Blomqvist vaihtoi päämatkansa viidelle tonnille vasta tänä vuonna, millä järjetön lähes 40 sekunnin ennätysparannus vuodessa on selitettävissä. 

Ensi vuodeksi on kuitenkin turha odottaa samanlaista kehitysloikkaa. Evilän mukaan olisi suotavaa, että harjoittelussa ei lähdetä ahnehtimaan liikaa.

Seuraavana vuonna ei voi ruuvia vetää holtittomasti kireämmälle. Pitää antaa kasvua uuttaa kohti. Tästä pitää ottaa oppi ja maltilla eteenpäin, Evilä ohjeistaa.

– Jos ja kun Nathalie jaksaa mennä maltilla, on paljon luvassa.

Blomqvist on hyvissä käsissä Tom Andtbackan valmennuksessa, ja terve kehitys osataan varmasti ottaa huomioon.

5000 metrin loppukilpailussa nähtiin myös draamaa, kun toiseksi juossut Kenian Faith Kipyegon diskattiin. Voittoon juoksi vastustamattomasti hänen maannaisensa Beatrice Chebet, joka kukisti Kipyegonin loppukirissä.

Chebet oli kuin iilimato Kipyegonin vanavedessä. Viimeinen 800 metriä oli 2.01-alkuinen, eli ihan järkyttävää laukkaa, Evilä suitsuttaa.

Kipyegonin diskauksen jälkeen Sifan Hassan nousi toiseksi ja Nadia Battocletti kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat