Asiantuntija varoittaa TikTokin "helleniksistä" – pahimmillaan jopa vaarallinen

Testasimme 4 suosittua TikTok-niksiä – näin ne toimivat keittiössä 2:44
KATSO MYÖS: Helpottuuko ruoanlaitto suosittujen TikTok-niksien avulla? Laitoimme konstit testiin kotikeittiössä!

TikTokissa leviää kuumuutta helpottava niksi, jota asiantuntija ei kuitenkaan missään nimessä suosittele kokeilemaan.

Helteellä haetaan usein helpotusta hieman epätoivoisistakin keinoista, mutta TikTokissa kiertää valitettavasti parhaillaan neuvo, joka saattaa olla pahimmillaan hengenvaarallinen, kirjoittaa New York Post.

– Jälleen kerran todistamme TikTok-vaikuttajia esittelemässä tuulettimiensa kanssa "hellevinkkejä", jotka ovat mahdollisesti vaarallisia, brittiläisen Electrical Safety First -yrityksen tuoteturvallisuusinsinööri Giuseppe Capanna varoittaa.

Jos siis satut törmäämään somessa "näppärään vinkkiin", jossa tuulettimen päälle asetetaan jäinen pyyhe, mieti kahdesti ennen kuin kokeilet sitä itse.

Rikkonainen tuuletin tai pahimmillaan sähköisku

"Pyyheniksiksi" nimetty tekniikka nousi pinnalle TikTokissa käyttäjä @tiabaghan videon myötä. Videolla neuvotaan kastamaan pyyhe kylmässä vedessä ja sitten pakastamaan pyyhe. Jäätynyt pyyhe asetellaan tuulettimen päälle, jolloin siitä tulee ikään kuin "köyhän miehen ilmastointilaite".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka tekniikka saattaakin alkuun kuulostaa nerokkaalta keinolta tehdä tuulettimelle "MacGyverit", sen riskit ylittävät Giuseppe Capannan mukaan hyödyt.

Painava pyyhe saattaa ensinnäkin horjuttaa tuulettimen tasapainoa ja saada sen kaatumaan, jolloin tuuletin saattaa mennä rikki. Pahimmillaan niksi saattaa olla kuitenkin hengenvaarallinen.

– Suurin riski aiheutuu pyyhkeestä, joka lopulta sulaa ja muuttuu lätimäräksi. Vesi ja sähkö eivät ole hyvä pari, ja kopioimalla tätä niksiä vesi voi joutua kosketuksiin moottorin, pistokkeen tai pistorasian kanssa, mikä lisää sähköiskun riskiä, Capanna selittää.

TikTok-niksin sijaan voit viilentää ilmaa tuulettimen ympärillä laittamalla tuulettimen eteen ämpärin täynnä jäätä, jääpaloja tai kylmäkalleja – tai sen kostean pyyhkeen. 

Katso myös: Miten helle vaikuttaa aivojen toimintaan?

Lue myös:

    Uusimmat