Attendo-pomo valtavista vähennysaikeista: "Moni tuntee oikeutetusti vihaa" – karmea tieto vanhusten hoivajonosta

Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kommentoi yhtiön muutosneuvotteluita raskain sanankääntein.

Muutosneuvotteluiden piirissä on yhteensä noin 1800 työntekijää ja vähennystarpeeksi kerrotaan noin 250 henkilötyövuotta.

Attendo ilmoitti jo aiemmin muutosneuvotteluista Satakunnassa, Pirkanmaalla, Kaunialan sairaalassa ja muutamassa muussa ikäihmisten hoivan yksikössä. Nämä mukaan lukien vähentämiset voivat johtaa noin 570 henkilötyövuoden vähentämiseen ja niiden piirissä on yhteensä noin 2300 henkilöä.

Tilanne surettaa minua valtavasti, sillä näiden toimenpiteiden seurauksena moni voi menettää työpaikkansa. Muutosneuvottelut koskettavat aina syvästi koko työyhteisöä, ja oikeutetusti moni tuntee nyt vihaa, huolta tai pelkoa, Holmqvist kirjoittaa julkisessa LinkedIn-profiilissaan

– Olen todella, todella pahoillani tästä tilanteesta.

Toimitusjohtaja kertoi pitävänsä yhteiskunnallisesti tilannetta kestämättömänä ja olevansa pahoillaan myös ikäihmisten puolesta. Ylen selvityksen mukaan lähes 2 500 ikäihmistä odottaa paikkaa ympärivuorokautisesta hoivasta, mutta Holmqvistin mukaan meillä on hyvinvointialueita, joihin ei ole tehty yhtään ikäihmisten sijoitusta jopa yli puoleen vuoteen.

– On hyvin todennäköistä, että hyvinvointialueet eivät säästä euroakaan, kun ihmiset, jotka tarvitsisivat ympärivuorokautista hoivaa, kansoittavat vuodeosastoja ja päivystyksiä.

Holmqvist kaipaa lisää poliittisten päättäjien puheenvuoroja hoitoalan ahdingosta.

– Kuka lähtisi luottamuksen palauttamisen tielle? Saman tien päätepisteenä kun on myös taloudellisesti järkevämpi säästäminen, jossa oikea-aikaiset ja oikeat palvelut yhdelle takaavat riittävät vuodeosasto- ja päivystyspaikat toiselle, Holmqvist päättää.

Attendon toimitusjohtajan kommenteista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Katso myös: Yhä harvempi saa kotihoitoa, vaikka tarve on jyrkässä kasvussa – professorilta tiukka viesti lainsäätäjille.

Lue myös:

    Uusimmat