Bess ja Marko Keränen: Olemme TTK-joukon "outolintuja" – muista kaksikon erottaa ennen kaikkea poikkeuksellinen aika treenata

Bess ja Marko Keränen kertovat olevansa yhdestä syystä TTK-porukan "outolintupari" 5:18
Videolla Bess ja Marko Keränen kertovat tunnelmistaan onnistuneen jiven jälkeen ja paljastavat, kuinka treeniksellä sujuu tällä hetkellä

Bess ja Marko Keränen ammentavat toisistaan paljon inspiraatiota tansseissaan ja harjoittelevat aikoihin, jolloin muita Tanssii Tähtien Kanssa -pareja ei paljoa treenisalilla näy.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman kolmannessa suorassa lähetyksessä tanssittiin Latinalaisen Amerikan tunnelmissa lattaritansseja tulkiten. Illan yllättäjiin lukeutuivat Bess  ja Marko Keränen, jotka saivat ylistystä osakseen esittämästään jivesta. 

Suoran lähetyksen jälkeen kaksikko kertoi tunnelmistaan MTV Uutisille. Bess hehkutti nauttineensa parin tanssista suuresti, ja samaan yhtyi myös hänen tähtiopettajansa Keränen. 

– Lavalla, tai täällä lattialla, oli tänään ihan törkeän kivaa. Sanoin Bessille tuossa, että ei me lähdetä kilpailemaan mitään, me mennään esiintymään ja vedetään hyvä show. Jukka sanoikin tuossa sitten, että tästä tuli mieleen yksi sana, ja se oli "kabaree", Keränen kertoi. 

Keränen sai luomastaan koreografiasta runsaasti kehuja tuomaristolta. Tanssiopettajan mukaan inspiraatio koreografiaan lähti liikkeelle hänen omasta muusastaan: Bessista itsestään. 

–  Hänen hahmo ja lavapreesens vei minua ainakin tuohon suuntaan. Kun mietimme tuota lattarijaksoa ja jivea, niin ajattelin, että sellainen Amerikan diner(meininki), mitä monesti nähdään, että on ne baseball-takit ja kellohameet, niin ne ovat ihan eri maailmaa. Lattaribileisiin jos lähdettäisiin vetämään jivea, vedettäisiin se näin, koska sinne kuuluu semmoinen sensuelli ja jotenkin iholla oleva, kiihkeähkö jive. 

Treenaaminen on sujunut tanssiparin mukaan yhä tehokkaasti. Kun kaksikko on treeniksellä, siellä ei lekotella, vaan paiskitaan hommia. 

Keräsen mukaan he ovat kuitenkin hieman "outolintuja" muuhun TTK-porukkaan verraten siinä mielessä, että kaksikko treenaa melko erilaisiin aikoihin, kuin muut parit. Kummankin töiden puitteissa Bessin ja Keräsen treenaaminen painottuu iltoihin – joskus suhteellisen myöhäisiinkin. 

– Ollaan aika pitkälti kaksistaan, aina ollaan iloisia, jos joku on meidän treenikaverina. Pakko on viihtyä toistemme kanssa, eikä pakko tarkoita nyt sitä, ettemmekö viihtyisi, mutta olisi harmi, jos emme olisi sellaisella kemialla liikenteessä, mikä meillä on, koska sitten olisi pitkät illat ja pitkät yöt treenata, Keränen totesi. 

– Sitten olisi kyllä ikävä tunnelma, Bess komppasi. 

Haasteita tanssisalilla ovat luoneet askelten opettelemisen lisäksi kengät. Bess kertoi kauden aluksi käyneensä muokkauttamassa omia kenkiään suutarilla, josta oli saanut hieman helpotusta siihen, kuinka ne istuvat hänen jalkaansa. Täysin tottunut hän ei kuitenkaan niihin vielä ole. 

– Voin sanoa, että kyllä tuntuu. Nämä kengät on tehty toisille Tuhkimoille. 

– Näihinkin tottuu, mutta nyt on ollut pitkä päivä, niin otan nämä tosi varovasti kohta pois. 

Tanssiopettajalla ei ole antaa oppilailleen tässä asiassa muuta neuvoja, kuin että asia pitää vaan koittaa kestää. 

– Hymyile ja nauti, kivun kautta, Keränen vitsaili. 

Keräsen mukaan varsinkin naistanssijoiden kengät ovat toden totta vaativat. Ohjelman katsojatkaan eivät välttämättä tule ajatelleeksi sitä, kuinka haastavaan paikkaan tanssiopettajan mukaan ohjelman naisosallistujat joutuvat kenkien tähden. Miesten tanssikengissä on myös hieman korkoa, mutta se on muodoltaan hyvin erilainen, kuin naisten kenkä. 

– Ne eivät ole mitään Ainot tai Reinot, vaan vaativat ihan oikeasti testailua ja ne pitää ajaa sisään tosi hyvin, että niillä pystyy liikkumaan. Mutta "korkkari on kaveri" on ollut meidän teema tuolla salilla, Keränen kertoi. 

– Kyllähän keikoillakin käytän ja tanssin korkkareissa, mutta ne ovat niin erilaiset, kuin nämä, Bess jatkoi. 

– Pitäisiköhän sinun ottaa nämä sinne keikoille? Keränen huikkasi. 

– Mietitään sitä vielä! Kuitenkin, tosi eri tekniikkaa, mutta harjoitus tekee ihmiselle hyvää, Bess summasi. 

Katso alla olevalta videolta Bessin ja Marko Keräsen jive.

Bess & Marko - Kuume 3:26

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat