Tanssiminen ei katoa Mika Saukkosen elämästä – teki jo suunnitelman jatkosta Arja Korisevan kanssa

Mika Saukkonen oli helpottunut pudotuksestaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa, vaikka antoikin kaikkensa ja pisti itsensä likoon kilpailussa.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman seitsemännessa jaksossa teemana olivat musikaalit, ja Oopperan kummitusta kanavoineet urheilutoimittaja-selostaja Mika Saukkonen  ja tähtiopettaja Liisa Setälä  joutuivat kotimatkalle sen päätteeksi. Kaksikko kertoi Huomenta Suomessa  olevansa hyvin ja helpottunein tunnelmin. 

– Iloisina, voisi sanoa jopa näin, Saukkonen veisteli. 

Viikon alkuun Saukkonen kertoi prosessoineensa vielä sitä, etteivät hänen tanssinsa enää jatku TTK:ssa eikä hänen päivittäisiin rutiineihinsa kuulu vastaisuudessa tanssien treenaaminen monen tunnin edestä. 

– Tässä on yhdeksän viikkoa takana, oli vähän sellainen homma, että rupesi aamulla etsimään tanssikenkiä, vaikkei tarvinnutkaan. Meni vähän pyöriessä, että mitäs tässä nyt oikein tapahtuikaan, Saukkonen jatkoi. 

– Olihan se pitkä reissu, tuo reilut kaksi kuukautta. Olin myös eilen ajatellut, että nukun pitkään, mutta sitten vaan nakutettuna heräsi aamulla, että olisiko pitänyt lähteä treenikselle, mutta ei tarvinnut lähteä, Setälä komppasi. 

Saukkosen mukaan joku oli jopa sanaillut sunnuntaina studiolla kameroiden sammumisen jälkeen, ettei "ole noin helpottunutta TTK-putoajaa nähtykään ihan vähään aikaan", tarkoittaen Saukkosta itseään. Hän painottaa, että kaikesta huolimatta kaksikko kuitenkin pisti aina parastaan ja kisasi täysillä. 

– Siksi olin helpottunut, koska katsoin, että yhdeksän viikkoa ja nämä jaksot, mitä on ollut, niin kyllä Saukkosen pojan potentiaali tuli varmaan selville aika monelle. Se alkoi olla siinä. Katsoin, että nyt on puristettu pojasta, siitä ruodosta mitä lähtee, niin kaikki. Sillä tavalla alkoi olla se osaamisen taso siinä. 

Omaksi suosikikseen tansseistaan Saukkonen ja Setälä nostavat esille wienervalssinsa. Sen askeleet lähtivät luonnistumaan Saukkoselta kenties luontevimmin. Siinä ei ollut liian paljon erilaisia askeleita sekä Saukkosen mukaan valssin pyörähdykset tuntuivat hänelle sopivilta. 

Vastaisuudessakin Saukkonen todennäköisesti tulee tanssimaan jossain muodossa. Hän kertoi sopineensa kilpakumppaninsa Arja Korisevan  kanssa tulevan kesän yhteisistä tanssikuvioista. 

– Me lähdetään kyllä lavatansseihin ensi kesänä. Katsotaan sitten, siellä ei ehkä näitä koreografioita pysty niinkään toteuttamaan, Saukkonen kertoi. 

Setälän mukaan TTK:n aikana Saukkosen suurin vahvuus oli heittäytymiskyky. Tanssiopettaja kertoi oppilaansa vapautuneen hyvin paljon aivan ensimmäisen tanssinsa jälkeen, joka oli cha cha cha. 

– Se oli aika jäätävä kyllä, joo, Saukkonen totesi väliin. 

– Mutta sen jälkeen vapauduit ja tuntuu, että löysit sen hyvän tyylin tanssijana, Setälä arvioi. 

Suorien lähetysten tanssit sujuivat kaksikon mukaan varsin hyvin. Saukkoselle itselleen jännittävimpiä hetkiä livelähetysten sijaan olivat kenraaliharjoitukset sekä lähetysaamujen ensimmäiset läpimenot. 

– Siellä livessä tunsi sen, että se yleisö myöskin katsomossa on meidän puolella tavallaan, että siellä toivotaan, että kaikki onnistuvat siinä, Saukkonen kertasi. 

Saukkonen myös alleviivasi oman tanssiopettajansa Setälän roolia ja tärkeyttä TTK:n aikana. Setälä oli ensimmäistä kertaa mukana TTK:ssa tähtiopettajana. 

– Ilman Liisaa tämä matka olisi voinut olla lyhyempi. Minulla oli Suomen paras tanssiopettaja, ja kaunein.

Alla olevalla videolla kokonaisuudessaan Mika Saukkosen ja Liisa Setälän haastattelu, jossa kaksikko käy läpi Tanssii Tähtien Kanssa -taipaleensa vaiheet. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat