Björn Wahlroos lakoista UPM:n tehtailla: "Voivat jatkua vielä useita viikkoja"

Metsäyhtiö UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin mukaan lakko yhtiön tehtailla voi jatkua vielä useita viikkoja. Paperiliiton mukaan lähes kolmen kuukauden mittaiselle lakolle on kertynyt jo liikaa hintaa.

Vääntö työehtosopimuksista jatkuu Paperiliiton ja UPM:n välillä tiiviisti, tapaamisia on sovittu pitkin loppuviikkoa.

Lakkoa on takana jo 88 päivää. UPM:n yhtiökokouksessa tänään puhuneen hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin mukaan Paperiliiton lakko voi vielä venähtää.

– Mikäli haluamme, että Suomessa on paperitehtaita, meidän on solmittava uusi sopimus työntekijöiden ja ammattiliittojen kanssa. Sopimuksen on oltava joustavampi, jotta suomalaiset paperikoneet säilyttävät kilpailukykynsä eurooppalaisiin kilpailijoihinsa verrattuna.

–  Valitettavasti ammattiliitot eivät ole joustaneet neuvotteluissa. Sen seurauksena lakko on jatkunut pian 12 viikkoa ja se voi jatkua vielä useita viikkoja.

"Hintalappu 250 miljoonaa euroa"

Paperiliiton mukaan lakolle on kertynyt jo liikaa hintaa, noin 250 miljoonaa euroa.

Toistaiseksi sovittelija on antanut sovintoehdotuksen ainoastaan yhtiön selluliiketoiminnasta. Sovintoesityksen harkinta-aika on poikkeuksellisen pitkä, 14. huhtikuuta saakka.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhalan mukaan tavoitteena on saada kaikki sopimukset valmiiksi 14. huhtikuuta mennessä.

–  Kun ihmiset tapaavat ja keskustelevat ja kun on sovittu tapaamisia eteenpäin, niin voi tulkita, että halukkuutta sopimiseen on.

Tällä hetkellä lakot ovat jatkumassa 16. huhtikuutta saakka.

Lue myös:

    Uusimmat