UPM:n yli 10 viikon lakko jatkuu huhtikuussa, ammattiliitto sai tarpeekseen ja vihjaa ylimmän johdon potkutoiveilla: "Työntekijöiden, asiakkaiden ja omistajien luottamus mennyt"

Paperiliitto jatkaa lakkoaan UPM:ssä myös huhtikuussa, kertoo liitto tiedotteessaan. Paperiliiton hallitus päätti keskiviikkona jatkaa lakkoa UPM:n toimipaikoilla 16. huhtikuuta saakka, koska neuvottelutulosta ei ole saatu aikaan. Tätä ennen lakon oli ilmoitettu jatkuvan huhtikuun toiseen päivään saakka.

Lakko on jatkunut jo vuoden alusta saakka. Koska ratkaisua ei edelleenkään ole löydetty, työriidan setvimistä jatketaan sovittelussa. Valtakunnansovittelija on määrännyt sovittelija Leo Suomaan sovittelemaan työriitaa. Viime viikot Paperiliitto ja UPM ovat neuvotelleet keskenään.

–  Tiiviistä neuvotteluista huolimatta sopimuksiin ei ole päästy, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén yhtiön tiedotteessa.

UPM ei ole kertonut julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

Paperiliitto kertoo lakon jatkuneen nyt 76 päivää. Selluliiketoimintaa koskeva sovittelu jatkuu keskiviikkona ja torstaina. Valtakunnansovittelija määräsi sovittelija Leo Suomaan sovittelemaan työriitaa. Viime viikot Paperiliitto ja UPM ovat neuvotelleet keskenään.

Lakon jatkuttua ammattiliitto Pro julkaisi tulikivenkatkuisen tiedotteen.

– UPM:n pyrkimys heikentää työntekijöidensä työehtoja on johtanut jo yli kymmenen viikkoa kestäneeseen lakkoon, jonka loppua ei ole näkyvissä. Yhtiö esittää haluavansa sopia työehdoista, mutta käytännössä se pyrkii sanelemaan ne yksipuolisesti. Toimihenkilöiden osalta UPM ei ole edes suostunut neuvottelemaan työehdoista ja on päätynyt jo määrittelemään ne oman näkemyksensä mukaan, Pron tiedotteessa mainitaan.

Pro kertoo työmarkkinatutkimuksestaan, jonka mukaan heidän UPM:.lä työskentelevien jäsentensä luottamus työnantajaan koki viimeisen vuoden aikana poikkeuksellisen romahduksen.

– Pron tietojen mukaan yhä useampi UPM:n toimihenkilö on vaihtanut työpaikkaa. Kymmenien osaajien lähtö UPM:ltä on poikkeuksellista, sillä tyypillisesti vaihtuvuus on hyvin vähäistä ja työsuhteet poikkeuksellisen pitkiä, tiedotteessa todetaan.

Pron mukaan UPM on menettänyt työntekijöidensä lisäksi myös asiakkaidensa ja omistajiensa luottamuksen.

– Useiden satojen miljoonien menetystä ei kuitata hetkessä edes painopapereiden kysynnän johdosta saatavilla tilapäisillä hinnankorotuksilla. Toivottavasti maaliskuun lopulla pidettävä yhtiökokous ottaa asiaan kantaa ja tekee tarvittavat johtopäätökset yrityksen ylimmän johdon kyvykkyydestä jatkaa tehtävissään.


Lue myös:

    Uusimmat