Chris Martin hämmästytti kielitaidoillaan kesken Coldplay-keikan: "Opettelen suomea ja rakastan sitä"

Chris Martin pisteli menemään useita lauseita suomeksi Helsingin Olympiastadionin kolmannella Coldplay-keikalla. 

Brittiyhtye Coldplay esiintyi tiistaina 30. heinäkuuta kolmannen kerran Helsingin Olympiastadionilla. 

Kesken keikan yhtyeen laulaja Chris Martin  yllätti monet kielitaidoillaan: muusikko osoitti usean lauseen edestä opiskelleensa suomea. 

– Kiitos ja hyvää iltaa. Olemme kaikki iloisia siitä, että olette täällä, Martin lausui mikrofoniin yllättäen suomeksi. 

– Opettelen suomea ja rakastan sitä. Yksi sana päivässä. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Olette kaikki kauniita, tervetuloa, laulaja jatkoi saaden yleisöltä valtaisat suosionosoitukset. 

Myöhemmin keikalla My Universe -kappaleen aikana Martin keskeytti kappaleen huomattuaan jonkun yleisöstä vaikuttaneen huonovointiselta. Hän pyysi tälle tehtävän tilaa ja apua paikalle. Pian selvisi, ettei hätää ollut, ja Martin palasi päälavalle. Hän polvistui ja vaikutti katsovan lavan lattiasta jotain. 

– Okei odottakaas, Martin totesi ensin englanniksi. 

– Pää, olkapäät, peppu, polvet, varpaat, polvet, varpaat, laulaja luritti täysin yllättäen suomeksi. 

Martinin on kuultu aiemmillakin keikoilla puhuvan hieman suomea. 

Keikan loppupuolella laulajan toimesta koettiin jälleen uusi yllättävä ja huvittavakin hetki, kun tuolloin Martin puolestaan vaikutti unohtaneen alkaa laulaa oikeassa kohdassa Sparks-kappaleen aikana. 

– Tuo oli helvetinmoinen munaus, anteeksi! Martin nauroi kappaleen aikana. 

– Teimme tämän kappaleen kun olimme 19-vuotiaita. Tänään oli ensimmäinen kerta koskaan, kun mokasin sen täysin. Pyydän, älkää ladatko mokaani Youtubeen, laulaja totesi ja pyysi kertaalleen anteeksi yleisöltä sekä bänditovereiltaan.

Coldplayn kaikkien aikojen ensimmäinen esiintyminen Suomessa nähtiin lauantaina 27. heinäkuuta. Yhtye esiintyy Music of the Spheres -kiertueensa tiimoilta Suomessa yhteensä neljästi. Viimeinen neljästä keikasta on tänään, keskiviikkona 31. heinäkuuta. Martinin lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Will Champion, Jonny Buckland, Guy Berryman, jotka perustivat bändin Martinin kanssa 27 vuotta sitten opiskellessaan samassa yliopistossa. 

Lue myös:

    Uusimmat