Dominik Hasek raivona olympialaisista – latasi syytöksiä joka suuntaan

Jääkiekon maalivahtilegenda Dominik Hasek ei sulata sitä, että Pariisin kesäolympialaisissa nähdään venäläisurheilijoita. Hän latasi syytöksiä joka suuntaan X:ssä julkaisemassaan viestissä.

Venäjä on muuten suljettu kansainvälisestä urheilusta maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Pariisin kisoissa nähdään kuitenkin 15 venäläistä urheilijaa, jotka kilpailevat neutraalin maatunnuksin. Tämän lisäksi kisoissa on myös 17 valkovenäläistä urheilijaa, joihin kohdistuu samanlaiset toimet.

Kiekkolegenda Hasek on jo moneen kertaan puhunut Venäjää vastaan sen aloittaman hyökkäyssodan takia. Tälläkään kertaa tshekkiläinen ei säästellyt sanojaan.

– Olympialaiset alkavat tänään. Pidän peukkuja kaikille urheilijoillemme ja toivotan heille onnea. Valitettavasti monet Venäjän urheilijat, jotka eivät olet tuominneet Venäjän sotaa tai sotaritoksia, ovat mukana olympialaisissa. Heidän osallistumisensa toimii valtavan mainoksena Venäjän toimille.  Pariisin olympialaiset ovat ja tulevat olemaan vastuussa monista ihmishengistä. En tuomitse urheilijoita (myöskään venäläisiä). He eivät tee sääntöjä, Hasek kirjoitti.

– Syytän Ranskan viranomaisia, kun he sallivat venäläisten tulla alueelleen puhumaan julkisesti. Syytän KOK:ta (kansainvälinen olympiakomitea), sillä he voisivat kieltää tämän sodan mainostamisen. Syytän myös EU-parlamentin jäseniä, koska he olisivat voineet (uskoisin näin) venäläisten pääsyn ja julkisen esiintymisen EU-alueella. Näillä tietyillä ihmisillä on ja tulee olemaan suora vastuu Venäjän imperialistisessa sodassa menetetyistä ihmishengistä, Hasek jatkoi.

Pariisin kesäolympialaiset järjestetään perjantaina. 

 

Lue myös:

    Uusimmat