Onko tämä nainen Trumpin aivot? Tunnetaan niin sakeasta ajattelusta, että äärioikeistokin kauhistui

Onko tämä salaliittoteoreetikko Trumpin aivot? 0:50
Katso video: Laura Loomer viihtyy Trumpin fanipaita yllään.

Salaliittoteoreetikko Laura Loomeria, 31, ei mielikuvituksen puutteesta voi syyttää.

Donald Trumpin ja Kamala Harrisin ensimmäisestä vaaliväittelystä monelle jäi päällimmäisenä mieleen Trumpin absurdi väite, joka sai Harrisinkin repeämään nauruun. 

Trump väitti nimittäin, että Ohion Springfieldissä asuvat siirtolaiset syövät lemmikkikissoja ja -koiria. Springfieldissä on runsaasti Haitista Yhdysvaltoihin tulleita ihmisiä.

Nyt muun muassa BBC kertoo, mistä Trump oli saanut inspiraation väitteeseensä. Eri medioiden mukaan vaikuttaisi siltä, että Trump ottaa yhä enemmän vaikutteita retoriikkaansa 31-vuotiaalta salaliittoteoreetikolta Laura Loomerilta

Äärioikeistolainen Loomer kirjoitti vuorokautta ennen vaaliväittelyä X:ään yli miljoonalle seuraajalleen, että "Biden-Harrisin hallinto on tuonut maahan yli 20 000 kannibaalisista haitilaista, jotka tappavat ihmisten lemmikkejä ja metsästävät kotieläimiä Ohion kaduilla."

Trump on viime aikoina nähty Loomerin kanssa useissa eri yhteyksissä. BBC:n mukaan Loomer oli Trumpin mukana muun muassa World Trade Center -iskujen muistotilaisuudessa keskiviikkona 11. päivä syyskuuta. 

Liian radikaali jopa äärirepublikaaneille

Trumpin kampanjatiimi on eri lähteiden mukaan hyvin huolestunut Loomerin ja Trumpin yhteistyöstä. 

Loomer tunnetaan niin äärimmäisestä ajattelusta, että jopa Trumpin innokkaimmat tukijat ovat joutuneet pohtimaan "hyvän maun" rajojaan uudestaan.

Esimerkiksi republikaanien edustajainhuoneen jäsen Marjorie Taylor Greene kommentoi Loomerin puheita hiljattain "vastenmielisiksi ja äärimmäisen rasistisiksi". 

Taustalla oli Loomerin kommentti, jossa hän kyseenalaisti Harrisin rodun sanomalla, ettei tämä ole musta. Loomer myös sanoi Valkoisen talon "haisevan currylle", jos intialaisjamaikalaistaustainen Harris valitaan presidentiksi.

Greene tunnetaan itsekin kohauttavista kommenteistaan ja salaliittoteorioistaan.

Loomer tunnetaan salaliittoteorioidensa lisäksi erittäin avoimesta ja radikaalista rasismistaan. Hän on muun muassa sanonut olevansa "ylpeä islamofobisti". Hänen itsensä mukaan Uber ja Lyft ovat estäneet hänet rasistisen käytöksen vuoksi muslimikuljettajia kohtaan. 

Tutkivaksi journalistiksi itseään kuvailevalla Loomerilla ei myöskään ole BBC:n mukaan pääsyä Facebookiin ja Instagramiin. 

Tunnetuimpia salaliittoteorioita

Loomerin esiintyminen syyskuun 11. päivän muistotilaisuudessa on merkittävää siksi, että hänen yksi tunnetuimmista salaliittoteorioista liittyy World Trade Center -iskuihin. Muun muassa CNN kertoo Loomerin julkaisseen viime vuonna sosiaaliseen mediaan videon, jossa hän väitti WTC-iskujen olleen "sisäpiirityötä".

Hänen teoriassaan Yhdysvaltain hallitus oli osallinen hyökkäyksiin, jotka tappoivat lähes 3 000 yhdysvaltalaista. Loomerin mukaan päivää ennen kaksoistorneihin hyökkäämistä Yhdysvaltain hallinto oli "menettänyt" 2,3 miljardia dollaria. 

Lisäksi hän on muun muassa väittänyt, että Joe Biden oli Trumpin heinäkuisen salamurhayrityksen takana. 

Loomer on sanonut toimivansa itsenäisesti auttaakseen presidentiksi Trumpin, jota hän kutsui "kansakunnan viimeiseksi toivoksi". 

Trump sanoi Reutersin mukaan perjantaina, että aikoo ottaa etäisyyttä Loomeriin. Trump totesi lausunnossaan, ettei allekirjoita Loomerin viimeaikaisia väitteitä, mutta arvostaa hänen tukeaan kampanjassa. 

Trump korosti, ettei Loomer ole osa hänen kampanjatiimiään, vaikka hän onkin matkustanut kampanjan mukana lähes koko viikon ajan. 

Lue myös:

    Uusimmat