EK jyrähti työperusteisen maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä

Hallituksen suunnitelma kolmen kuukauden määräajasta, jonka aikana maahanmuuttajan pitäisi työsuhteen päätyttyä löytää uusi työpaikka tai poistua maasta, saa EK:lta täystyrmäyksen.

Työperusteisen oleskelun ehtojen kiristäminen elinkeinoelämän mielestä vakava virhe Suomen kansantaloudelle. EK:n mukaan suunnitelma on lisännyt merkittävästi ulkomaalaisten haluttomuutta jatkaa työntekoa Suomessa. 

– Jo nyt Suomen maakuva täällä työskentelevien ulkomaalaisten silmissä on julkaistuissa kyselyissä romahtanut. Tämä on tullut esiin useissa keskusteluissa Suomessa toimivien yritysten kanssa, EK:n johtaja Ilkka Oksala toteaa.

Suomi tarvitsee aktiivista maahanmuuttopolitiikkaa

EK:n lausunnossa korostetaan, että Suomi tarvitsee aktiivista maahanmuuttopolitiikkaa, joka lisää työ- ja koulutusperusteista maahanmuuttoa Suomeen. EK:n mukaan Suomea on markkinoitava ulkomailla niin kiinnostavana työntekomaana kuin palkitsevana opiskelu- ja tutkimusympäristönä.

– Hallitus on nyt hankaloittamassa yritysten mahdollisuuksia rekrytoida ulkomailta ja menestyä kansainvälisillä markkinoilla. Maahanmuuttopolitiikan kiristäminen vaikeuttaa myös investointien saamista Suomeen. Meiltä ei löydy kolmen kuukauden säännölle minkäänlaista ymmärtämystä, Oksala jyrähtää.

– Kolme kuukautta on lyhyt aika uuden työn löytämiseen myös suomalaisille. Maahanmuuttajaperheen lapset ja puoliso ovat erityisen haavoittuvassa asemassa, jatkaa Oksala. 

Positiivista Oksalan mukaan kuitenkin on, että erityisasiantuntijoiden sekä johtajien työnhakuaika on pidennetty 6 kuukauteen, mutta hän penää määräajan pidennystä kaikkille aloille. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat