Elinkeinoelämän järjestöjen mielestä Suomen on syytä edistää jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Asiasta kerrotaan Suomen Yrittäjien tiedotteessa. Suomen Yrittäjien lisäksi kannanotossa ovat mukana Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto.
Järjestöjen mielestä Naton jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta, vapautta ja vakautta.
– Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut rajulla tavalla ja siksi tulee varmistaa, ettemme jää yksin kriisin kohdatessa, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tiedotteessa.
Lue lisää: Presidentti Niinistö keskustelee huomenna Vladimir Putinin kanssa – "Olen pyrkimässä myöskin yhteyksiin Kiinaan"
Niiden mukaan jäsenyys myös vähentäisi Suomeen kohdistuvaa maa- ja markkinariskiä ja siten lujittaisi suomalaisen yritystoiminnan edellytyksiä.
Kannanoton mukaan Suomen tulisi myös vahvistaa puolustusbudjettiaan.
Jäsenyyden nähdään myös vähentävän Suomeen kohdistuvaa maa- ja markkinariskiä ja siten lujittavan suomalaisen yritystoiminnan edellytyksiä.
Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmasen mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan lisää Suomen maariskiä.
– Jos riski kasvaa liikaa, se vähentää investointeja Suomeen ja maamme houkuttelevuutta saada osaavaa työvoimaa, Vanhala-Harmanen sanoo tiedotteessa.
"Kansanäänestys olisi riskialtis"
Elinkeinoelämän järjestöt näkevät jäsenyyden selkiyttävän Suomen asemaa. Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Juho Romakkaniemen mukaan olisi luontevaa, että Suomi olisi Naton jäsen lähes kaikkien muiden EU:n jäsenmaiden tavoin.
Lue lisää: Oliko Nordean kyberhyökkäyksen motiivina Nato-keskustelun sabotointi? F-Securen Mikko Hyppönen: "Hyvin helppo laskea 1+1"
Suomen lisäksi Natoon eivät kuulu EU:n jäsenmaista Ruotsi, Itävalta, Irlanti, Malta ja Kypros.
Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo tiedotteessa, että on eduskunnan tehtävä päättää Nato-hakemuksesta Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen johdon huolella harkitseman esityksen perusteella.
– Kansanedustajat on valittu kantamaan vastuu myös tästä asiasta. Asialla on myös nopeasti kasvava kansalaisten tuki. Kansanäänestys olisi riskialtis ja hidastaisi päätöksentekoa, Pentikäinen sanoo.
10:08Nato-keskustelu kiihtyy – haastattelussa kansalaisaloitteen vastuuhenkilöt.