Elon Musk piikitteli metaversumeita: "Toki voit asettaa tv:n nenällesi" – virtuaalimaata myyty sadoilla miljoonilla

Teslan ja SpaceX:n siivittämänä maailman rikkaimmaksi ihmiseksi noussut Elon Musk kritisoi humoristiseen sävyyn metaversumia The Babylon Beelle antamassaan haastattelussa.

Virtuaalitodellisuuksista on teknologiamaailmassa riittänyt tänä vuonna puhetta. Eikä hype ole jäänyt vain höpinöiden tasolle, vaan myös tekoja on nähty. 

Suuryritykset, kuten Nike, ovat lähteneet mukaan ja eri tahot ovat ostaneet virtuaalimaailmoista maata sadoilla miljoonilla dollareilla, kertoo Business Insider.

Tesla-miljardööri Elon Musk ei vaikuta olevan erityisen innostunut metaversumeista, joihin esimerkiksi Facebook eli nykyinen Meta panostaa suuria summia.

Metaversumilla tarkoitetaan tulevaisuuden internettiä, joka koostuu pysyvistä ja kolmiulotteisista virtuaalitiloista. Käytännössä kyse on siis eräänlaisista virtuaalimaailmoista.

Eritoten Musk vitsaili ajatuksella, että ihmiset vapaaehtoisesti pitäisivät pitkiä aikoja päivässä eräänlaisia virtuaalilaseja päässään.

– Toki voit asettaa television nenällesi, Musk vitsaili viitaten ajatukseen, että lasit veisivät ihmiset eri maailmaan.

– On epämukavaa pitää (laseja) päässä kaiken aikaa, Musk jatkoi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Facebook aikoo rakentaa Horizon-nimisen metaversumin

Yleisesti ottaen Musk on tunnettu teknologiamyönteisyydestään. Hän on esimerkiksi ilmaissut useaan otteeseen tukensa kryptovaluutoille, joista tunnetuin on Bitcoin.

– Uskoakseni olemme varsin kaukana siitä, että katoaisimme metaversumiin, Musk totesi.

Musk onkin kertonut pitävänsä netin niin sanottua kolmatta versiota enemmän hypenä kuin todellisuutena.

1990-luvulla vastaavanlaista kritiikkiä suunnattiin taajaan nyt tavanomaisena pidettyä nettiä kohtaan. Musk sanoo olevansa tietoinen, että hänen puheensa voivat kuulostaa vanhan toistolta.

– On olemassa vaara, että näin myös on. Tällä hetkellä en kuitenkaan näe houkuttelevaa metaversumia. En ymmärrä sitä. Ehkä tulevaisuudessa tilanne on toinen, mutta nyt ei, Musk sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat