Ennennäkemätön Rolls-Royce on maailman kallein uusi auto – odotapa, kun näet sisälle

Luksusautoistaan tunnettu brittivalmistaja Rolls-Royce on esitellyt maailman kalleimman uuden auton. Irrotettavalla katolla varustetun kaksipaikkaisen avoauton hinta ei ole satojatuhansia, eikä edes miljoonia, vaan kymmeniä miljoonia.

Vain neljä kappaletta valmistettava Rolls-Royce Droptail on tiettävästi noin 30 miljoonan dollarin eli vajaan 28 miljoonan euron hintalapullaan maailman arvokkain uusi auto. Vapaille markkinoille Droptaileja ei kuitenkaan ole tulossa.

Neljästä Droptailista on nyt paljastettu ensimmäinen yksilö, joka on koko nimeltään Rolls-Royce La Rose Noire Droptail.

La Rose Noire tarkoittaa suomeksi mustaa ruusua, ja se on viittaus asiakkaan lempikukkaan, harvinaiseen black baccara -lajikkeen ruusuun.

"Rakkaustarina"

Tavallisiakaan Rolls-Royceja ei voi kutsua tusina-autoiksi, sillä iso osa niistä kustomoidaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toiveiden toteuttaminen ulottuu myös paljon ulkoväriä ja sisätilan materiaaleja pidemmälle, sillä moni ostaja haluaa autonsa olevan täysin uniikki.

Droptail-mallisto vie kustomoinnin kuitenkin aivan uudelle tasolle. Esimerkiksi La Rose Noiren kerrotaan olevan romanttinen ylistys sen ostaneelle pariskunnalle, miehelle ja vaimolle.

– La Rose Noire on rakkaustarina, Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvös hekumoi tiedotteessa.

Müller-Ötvösin mukaan auto kuvastaa "merkittävän kansainvälisen pariskunnan syvää ja intohimoista suhdetta" – mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Muita vihjeitä asiakkaidensa henkilöllisyydestä hän ei anna.

– On etuoikeus päästä osaksi heidän tarinaansa, Müller-Ötvös kuitenkin toteaa.

Arvokello ja omaa samppanjaa

Sen lisäksi, että Droptail-korin muotoiluun on palanut sievoisesti työtunteja, viilattiin La Rose Noiren sisustaa lähes kaksi vuotta. Kiitos seisoo lopussa, ja auton sisustukseen onkin uponnut yli 1 600 puuosaa.

Auton kojelaudassa huomion kiinnittää Audemars Piguet'n kello, joka on valmistettu asiakkaan toiveiden mukaisesti ja juuri tätä kyseistä autoa varten. Kello on lisäksi irrotettavissa, jotta kuljettaja voi pistää sen ranteeseensa autosta noustessa.

Ehkäpä kaikkein erikoisimpana yksityiskohtana on auton samppanjakirstu, joka kätkee sisäänsä vuosikertasamppanjaa pariskunnan lempitilalta. Champagne de Lossy -samppanjatila on luonut vuosikertajuomansa vain kyseistä autoa ja pariskuntaa varten, mikä ei Rolls-Roycen mukaan ole tyypillistä tälle 160-vuotiaalle tilalle.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Aiempien luomusten hintalaput kalpenevat Droptailin rinnalla

Neljä Droptail-mallia ovat jatkumoa Rolls-Roycen viime vuosina esittelemille täysin ainutlaatuisille taidonnäytteille. 

Vuonna 2021 yhtiö kertoi valmistavansa kolme uniikkia 23 miljoonan euron hintaista Boat Tailia. Vuonna 2017 se esitteli 11 miljoonan euron Sweptailinainoan sellaisen maailmassa.

Katso yllä olevalta videolta, miltä lähes 30 miljoonan euron todellinen ökyauto näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat