Ensitreffit-Salla sai vuosi sitten avanteen – kuvailee kulunutta aikaa: "Alkuun tuli pari itkupotkuraivaria"

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Salla kävi pohjalla, kun sai tietää hänelle laitettavasta väliaikaisesta avanteesta 3:20
Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Salla kertoi MTV Uutisille käyneensä pohjalla, kun sai tietää hänelle laitettavasta väliaikaisesta avanteesta.

Ensitreffit-Salla oli vuosi sitten isossa leikkauksessa. 

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vuonna 2022 mukana ollut Salla sai vuosi sitten väliaikaisen avanteen, kun hän oli isossa ja harvinaisessa leikkauksessa. Salla kertoi viime vuonna MTV Uutisille leikkauksestaan.

– Minun leikkaukseni oli oikeastaan korjausleikkaus, joka on kolmen leikkausalueen yhdistelmä. Pääasiallinen syy, miksi se tehtiin, oli se, että minulle tuli fisteli, joka kulki peräsuolesta emättimeen. Sitä tässä on yritetty korjata. Leikkaus sujui hyvin ja suunnitellusti ja kesti noin kuusi tuntia, Salla kertoi aiemmin MTV Uutisille.

Salla kuvailee Instagram-tilillään vuoden avanteen kanssa menneen nopeasti. 

– Meidän yhteisestä matkasta tulikin pidempi, kun alun perin oli suunnitelma. Katsoin juuri videoita ja kuvia vuoden takaa sairaalasta, ja kiitollisuuden kyyneleet nousivat silmiin. Hitsi, miten pitkälle sitä onkaan tultu siitä, Salla kirjoittaa. 

– Toipumisessa oli välillä takapakkeja, rajuin suolitukos tuli kolmen viikon päästä leikkauksesta, jolloin 16 tunnin oksentamisen jälkeen lähdin ambulanssilla Taysiin. Tukos onneksi aukesi itsellään ja vuorokauden nesteytyksen jälkeen toipuminen jatkui kotona, hän jatkaa.

Sallalle tuli vielä kaksi tukosta, mutta niistä hän selvisi ilman sairaalareissua kotikonstein. 

– Viimeisin tukos on ollut tammikuussa ja siitä alkaen koen, että alkoi kuntoutumisen nousukiito. Maaliskuusta alkaen pystyin liikkumaan taas suht normaalisti ja leikattu jalka alkoi toimimaan. Painoa tippui noin 8–10 kiloa, jotka olen onneksi saanut takaisin, Salla kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Salla myöntää leikkauksen olleen isompi kuin hän oli ajatellut. Hän muistaa säikähtäneensä heräämössä ja tilanne valkeni hänelle osastolla.

– Siinä oli sulateltavaa, että tarvitsin alkuun kaksi hoitajaa avuksi vain kääntääkseni kylkeä ja kolme, jotta pääsin ylös sängystä. Ekat viisi viikkoa tarvitsin apua kotona, koska oli nosto- ja istumakielto. Niin kiitollinen, että perhe ja ystävät auttoivat, joka päivä kävi joku kylässä. Se todella opetti avun pyytämistä ja toisten armoilla olemista.

Avanteeseen Salla on suhtautunut alusta asti omien sanojensa mukaan yllättävän hyvin. 

– Pahin droppi oli, kun sain kuulla siitä, onneksi oli 6 kuukautta aikaa sulatella ja sopeutua ajatukseen. Joten varsinainen yhteiselo lähti hyvinkin käyntiin, toki alkuun tuli pari itkupotkuraivaria, kun vasta opettelin sen tapoja ja sidoksen vaihtoa. 

– Nyt se on niin normaali osa itseä, että sen olemassa olon unohtaakin toisinaan. Päätin alun perin, että en anna sen estää minua elämästä elämääni, ja niin olen tehnyt, mitään en ole jättänyt tekemättä avanteen takia, vaan jatkanut, kuten ennen sitäkin kehoani tarkoin kuunnellen, Salla päättää kirjoituksensa.

Lue myös:

    Uusimmat