Keskusrikospoliisin esitutkintamateriaalin mukaan kollega urkki tietoja tutkintavankeudessa istuvan Aarnion jutun tutkinnasta.
Miestä epäillään virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän on kiistänyt rikosepäilyt.
Aarniolta löydettiin marraskuussa 2013 tehdyn kiinnioton ja takavarikon yhteydessä puhelin. Siitä löydettiin viestejä hänen ja kollegan välillä. Niiden perusteella syntyi epäilys, että tämä oli tehnyt sekä oma-aloitteisesti että Aarnion pyynnöstä perusteettomia tietohakuja poliisin rekistereihin.
Ote kuulustelupöytäkirjasta 18.2.2014
Kuulustelija: Miksi olet hakenut kaikki syyttäjä-tutkinnanjohtaja Jukka Haaviston jutut ja onko sinulla ollut virkatehtävään liittyvä peruste hakea niitä?
Epäilty: Olen saanut pyynnön suorittaa tällaisen kyselyn.
Kuulustelija: Eli keneltä saanut tällaisen pyynnön?
Epäilty: Esimieheltäni, mutta en ota kantaa siihen.
****
Kuulustelija: Tutkinnajohtajana on syyttäjä, niin sinä tiedät kokeneena poliisimiehenä, että silloin on kyseessä pääsääntöisesti rikostutkinta, jossa epäiltynä on poliisimies. Kertoisitko, miten tämä voi liittyä virkatehtäviisi?
Epäilty: En ota tarkemmin kantaa tähän, mutta yleisellä tasolla, niin rikostiedusteluun kuuluu kaikki rikoslakirikokset.
Mies teki hakuja myös sen jälkeen, kun Aarnio istui jo tutkintavankeudessa. Tuolloin hän etsi poliisin järjestelmästä tietoa jutuista, joissa tutkinnanjohtajina oli Aarnio-jutun syyttäjiä.
Aiemmin tehtyjen lukuisten hakujen kohteena on ollut muun muassa Aarnion kanssa huumerikosjutussa syytettyinä olevia henkilöitä eli UB-jengipomo Keijo Vilhunen ja nainen, jonka epäillään välittäneen Aarniolle huumekauppaan liittyviä hollantilaiskontakteja noin kymmenen vuoden ajan.
Kun epäillyltä kysyttiin kuulustelussa erilaisten tietohakujen syytä, hän vetosi toistuvasti muistamattomuuteen.
– En muista tätä yksittäistä tapausta, mutta kaikki toimeni ovat perustuneet virkatehtäviini, hän selitti.