Esitutkinta lopetettiin – Euroviisuista diskattu Joost Klein kommentoi: "Viime kuukaudet ovat olleet kauheita"

Näin erikoisesti Alankomaiden viisuedustaja käyttäytyi lehdistötilaisuudessa 0:22
Video: Joost Klein käyttäytyi erikoisesti lehdistötilaisuudessa.

Euroviisuista diskattu Hollannin edustaja Joost Klein kertoo viimeisten kuukausien olleen hyvin epävarmoja.

Syyttäjänvirasto ilmoitti eilen maanantaina 12. elokuuta, että Alankomaiden euroviisuedustaja Joost Kleiniin, 26, kohdistunut esitutkinta on päättynyt.

Klein diskattiin Ruotsin Malmössä toukokuussa kamppaillusta euroviisufinaalista vain tunteja ennen lähetyksen alkua, kun tuotantotiimiin kuuluva nainen teki valituksen Kleinin käytöksestä tämän semifinaaliesiintymisen jälkeen. Valituksen tiimoilta aloitettiin poliisitutkinta laittomasta uhkauksesta.

Joost Klein kommentoi esitutkinnan päättymistä Instagramissaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Viime kuukaudet ovat olleet kauheita. Vaikka rakastankin esiintyä kaikkialla ympäri maailmaa, jokin ei tuntunut oikealta. Miksi meidän piti odottaa vastausta niin kauan? Klein kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Euroviisuedustajan mukaan häntä vastaan ei nostettu syytettä, koska siihen ei ole mitään syytä.

– Joka päivä tunsin oloni epävarmaksi, vaikka tiesin totuuden. Minua vastaan ei ole mitään syytettä, koska mitään tapausta ei koskaan ollut, Klein kirjoittaa.

– Meidän pitäisi kaikkien huolehtia toisistamme. Yritykset tahtovat vain suojella rahojaan, ja he käyttivät minua puskurina. 

Klein on saanut seuraajiltaan massiivista tukea julkaisun kommenttiosiossa.

– Me tiesimme aina, emme koskaan epäilleet sinua. Rakastamme sinua, Joost, joku kommentoi.

– Rakkaus voittaa aina. Tiesin aina, ettei mitään tapausta ole, he ovat niin väärässä, toinen kannustaa.

Malmön syyttäjälaitoksen vanhempi syyttäjä Fredrik Jönsson perusteli tutkinnan lopettamista Aftonbladetille sillä, ettei pystynyt todistamaan, että teko olisi voinut aiheuttaa vakavaa pelkoa, tai että Kleinillä olisi ollut sellaista tarkoitusta.

Joost Kleinin asianajaja Jan-Åke Fält kommentoi poliisitutkintaan johtanutta tilannetta uutistoimisto TT:lle toukokuussa. Hänen mukaansa Klein oli vain työntänyt valokuvaajan kameraa pois edestään, eikä hän ollut uhannut henkilöä.

Aftonbladet uutisoi aikaisemmin, että sen lähteiden mukaan Klein oli tunnustanut laittoman uhkauksen kuulusteluissa.

Joost päättää julkaisunsa hehkuttamalla tulevaisuudessa julkaistavaa musiikkiaan. Mies julkaisi kappaleen Trafik! Suomen vuoden 2023 euroviisuedustaja Käärijän kanssa alkukesästä.

Lue myös:

    Uusimmat