Euroviisuista diskattua Joost Kleinia koskeva esitutkinta on lopetettu

Näin erikoisesti Alankomaiden viisuedustaja käyttäytyi lehdistötilaisuudessa 0:22
Video: Joost Kleinin käytös Euroviisujen lehdistötilaisuudessa herätti huomiota

Syyttäjä Fredrik Jönsson kommentoi esitutkinnan päättymistä Aftonbladetille.

Syyttäjänvirasto ilmoittaa, että Alankomaiden euroviisuedustajaan Joost Kleiniin, 26, kohdistunut esitutkinta on päättynyt. Asiasta uutisoi Aftonbladet.

Klein diskattiin Ruotsin Malmössä toukokuussa kamppaillusta euroviisufinaalista vain tunteja ennen lähetyksen alkua, kun tuotantotiimiin kuuluva nainen teki valituksen Kleinin käytöksestä tämän semifinaaliesiintymisen jälkeen. Valituksen tiimoilta aloitettiin poliisitutkinta laittomasta uhkauksesta. 

Vanhempi syyttäjä Fredrik Jönsson Malmön syyttäjälaitokselta kommentoi esitutkinnan päättymistä Aftonbladetille.

– Olen tänään lopettanut esitutkinnan, koska en pysty todistamaan, että teko olisi voinut aiheuttaa vakavaa pelkoa tai että (Kleinillä) olisi ollut sellainen tarkoitus, hän sanoi.

Kleinin asianajaja Jan-Åke Fältkommentoi diskaukseen ja poliisitutkintaan johtanutta tilannetta uutistoimisto TT:lle toukokuussa. Asianajajan käsityksen mukaan Kleinillä ja kilpailun johdolla oli ollut kyseiseen hetkeen liittyen jonkinlainen sopimus.

Se oli herkkä tilanne, jossa häntä ei kuvattaisi, kun hän lähtee lavalta. Hänen tiiminsä oli määrä olla ottamassa hänet vastaan, mutta paikalla oli valokuvaaja. Hän pyysi valokuvaajaa lopettamaan kuvaamisen, asianajaja kertoi.

– Sitten hän työnsi kameraa siirtääkseen sen pois. Hän kieltää uhanneensa henkilöä.

Aftonbladet uutisoi aiemmin, että sen lähteiden mukaan Klein olisi tunnustanut laittoman uhkauksen kuulusteluissa.

Lue myös:

    Uusimmat