Aftonbladet: Alankomaiden viisuedustaja Joost Klein tunnusti tehneensä laittoman uhkauksen

Näin erikoisesti Alankomaiden viisuedustaja käyttäytyi lehdistötilaisuudessa 0:22
Joost Klein käyttäytyi omituisesti Euroviisujen lehdistötilaisuudessa diskaamisen jälkeen.

Alankomaiden edustaja Joost Klein diskattiin euroviisufinaalista tuotantotiimin jäseneen kohdistuvan laittoman uhkauksen takia. 

Alankomaiden euroviisuedustaja Joost Klein, 26, diskattiin finaalista, sillä tuotantotiimiin kuuluva nainen teki valituksen Kleinin käytöksestä tämän torstaisen 9. toukokuuta semifinaaliesiintymisen jälkeen. Valituksesta aloitettiin poliisitutkinta laittomasta uhkauksesta. 

Klein hylättiin kilpailusta vain tunteja ennen finaalin alkua.

Aftonbladetin lähteiden mukaan Klein on tunnustanut rikoksen kuulusteluissa. Malmössä toimivan tutkinnan vihjelinjaosaston päällikkö Emil Anderssonin mukaan Kleinia on kuultu, muttei otettu kiinni. 

Hänen kerrotaan hermostuneen kaikista kuvaajista ja pyytäneen heitä lopettamaan kuvaamisen. Joost sanoo, että osa kuvaajista oli hyvin töykeitä. Hän suuttui ja nosti kätensä nyrkissä ylös ja teki lähteen mukaan syöksyn yhtä valokuvaajaa kohti. Hän ei kuitenkaan lyönyt valokuvaajaa. 

Aftonbladetin lähteen mukaan useat silminnäkijät kuitenkin kokivat Kleinin hyvin hyökkääväksi. Aftonbladetin mukaan Klein myös aiheutti kuvaajan kameran rikkoutumisen.

Kleinin kerrotaan ilmaisseen lavalla olleiden henkilöiden mukaan olleensa hyvin katuvainen lähtiessään tilanteesta ja sanoneen useita kertoja olevansa pahoillaan. On kuitenkin epäselvää, oliko tämä anteeksipyyntö osoitettu myös valokuvaajalle.

Alankomainen televisiokanava Avrotros sanoi 11. toukokuuta julkaisemassaan lausunnossa olevansa Kleinin diskauksesta järkyttynyt ja pitävänsä päätöstä suhteettomana. Avrotrosin julkaiseman kommentin mukaan välikohtaus tapahtui Kleinin esityksen jälkeen semifinaalissa. 

– Selkeistä sopimuksista huolimatta Joost kuvattiin, kun hän oli juuri poistunut lavalta ja kiiruhti greenroomiin. Tuolloin Joost sanoi toistuvasti, ettei hän halunnut tulla kuvatuksi. Tätä ei kunnioitettu. Tämä johti Joostin uhkaavaan liikkeeseen kameraa kohti. Joost ei koskenut kuvaajaan, Avrotros kirjoitti lausunnossaan.

Anderssonin mukaan tapaus siirtyy syyttäjälle arviolta kesäkuun alussa. Joostin sanotaan poistuneen Ruotsista 12. toukokuuta, millä ei ole Anderssonin mukaan merkitystä. 

Tapausta käsitellään nopean syytteeseenpanon ohjelmassa, koska todisteet ovat hyvät. Asiassa on Anderssonin mukaan kuultu todistajia. 

Uhriksi joutuneen naisen kerrotaan olleen järkyttynyt ja hänelle on tarjottu tukea tapauksen jälkeen.

Lähde: Aftonbladet

Juttua muokattu 13.5. klo 16.51: Lisätty Alankomaisen tv-kanavan Avrotrosin kommentti asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat