Joost Kleinin väitetty uhri ei aio valittaa tutkinnan lopettamisesta

Näin erikoisesti Alankomaiden viisuedustaja käyttäytyi lehdistötilaisuudessa 0:22
Katso myös: Joost Klein käyttäytyi erikoisesti Euroviisujen lehdistötilaisuudessa

Valokuvaaja, jota Alankomaiden euroviisuedustajan Joost Kleinin väitettiin uhkailleen, on päättänyt olla pyytämättä syyttäjän päätöksen uudelleentarkastelua.

Syyttäjänvirasto ilmoitti elokuussa, että Alankomaiden euroviisuedustajaan Joost Kleiniin, 26, kohdistunut esitutkinta oli päättynyt.

Klein diskattiin Ruotsin Malmössä toukokuussa kamppaillusta euroviisufinaalista vain tunteja ennen lähetyksen alkua, kun tuotantotiimiin kuuluva nainen teki valituksen Kleinin käytöksestä tämän semifinaaliesiintymisen jälkeen. Valituksen tiimoilta aloitettiin poliisitutkinta laittomasta uhkauksesta. 

Vanhempi syyttäjä Fredrik Jönsson Malmön syyttäjälaitokselta kommentoi elokuussa esitutkinnan päättymistä Aftonbladetille sanoen, ettei hän pystynyt todistamaan, että teko olisi voinut aiheuttaa vakavaa pelkoa tai että Kleinillä olisi ollut sellainen tarkoitus.

Nyt Aftonbladet kertoo, että valokuvaaja, jota Kleinin väitettiin uhkailleen, on päättänyt olla pyytämättä syyttäjän päätöksen uudelleentarkastelua. Valokuvaaja kertoo päätöksestään asianajajansa Kristoffer Ståhlin kautta.

– Asiakkaani ei kanna kaunaa herra Kleiniä kohtaan. Hän uskoo, että väkivaltaa ei pidä hyväksyä missään, adrenaliinista tai mielipahan tunteesta huolimatta, asianajaja kertoo Aftonbladetille antamassaan lausunnossa.

Asianajajan mukaan valokuvaaja on prosessin aikana joutunut kohtaamaan vihaa sekä uhkauksia verkossa. 

– Siksi asiakkaani haluaa nyt keskittyä henkiseen hyvinvointiinsa ja jatkaa elämäänsä sekä uraansa valokuvaajana. Asiakkaani ei aio valittaa tutkinnan lopettamisesta eikä kommentoi asiaa enempää, asianajaja kertoi.

Aftonbladet uutisoi valokuvaajan kertoneen poliisikuulusteluissa, että Klein olisi tullut tutkintaan johtaneessa tilanteessa "vihaisemmaksi ja vihaisemmaksi".

– Tunsin oloni pelokkaaksi ja haavoittuvaksi, ja kaikki tapahtui niin nopeasti, valokuvaaja sanoi Aftonbladetin mukaan kuulusteluissa.

Klein puolestaan ​​sanoi Aftonbladetin mukaan kuulusteluissa, etteivät hänen muistikuvansa tilanteesta ole "täysin selvät". Kysyttäessä, ymmärsikö Klein valokuvaajan olleen peloissaan, hän vastasi, ettei tunnista itseään tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat